Yanında çalıştığı işverenlerinin evine girerek hırsızlık yapan ve 8 gündür poliste tutuklu bulunan Ali Tekin hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Patronlarının Gönyeli’deki evlerinden eşlerine ait yüklü miktarda ziynet eşyası çalan ve çaldıklarını geri iade etmek için şantaj yapan zanlı Ali Tekin dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının 7 Şubat tarihinde meydana gelen hırsızlık olayından dolayı tutuklu bulunduğunu, 17 Şubat tarihinden beridir tutuklu olan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını söyledi. 

Ülkeye öğrenci olarak gelmiş…

Polis, zanlının TC uyruklu olduğunu, 6 yıl önce öğrenci vizesi ile ülkeye geldiğini ancak son yıllarda kaydını yaptırmadığını belirterek, davalarında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Polis, zanlının kız arkadaşına zarar vereceği belki de öldüreceği şeklinde sözler sarf ettiğini ifade etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Gönyeli’de 7 Şubat tarihinde meydana gelen olayda zanlı Gülten Mutluer ve Remziye Mutluer’e ait evlere girmiş yüklü miktarda ziynet eşyası çalmıştı. Zanlı altınların bir kısmını kuyumcuya satmış, geri kalan kısmını iade etmek için ise sahiplerinden önce 100 bin TL, ardından 15 bin TL ücret talep etmişti.