Gamze Baykur

Tasarruflarında yaklaşık 60 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile yakalanan 3 Nijeryalı zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mağusa’da tasarruflarında yaklaşık 60 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile yakalanan zanlı Sayir Sani Abu Bakar, Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla dün mahkemeye çıkarılan her  3 zanlının tutukluluk süresi 3’er gün daha uzatıldı.

Analiz raporları bekleniyor…

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 2 Nisan tarihinde Lefkoşa’da Nanle Joel Sura’nın evinde yapılan aramada 2 gr ağırlığında uyuşturucu madde bulunduğunu anımsattı. Zanlı Sura’dan yapılan soruşturmada konu maddeyi 28 Mart tarihinde zanlı Sayir Sani Abu Bakar’dan aldığının öğrenildiğini belirten Kavaz, zanlı Abu Bakar’ın evinde, zanlı Abu Bakar, Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila’nın huzurunda yapılan aramada yaklaşık 60 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile uyuşturucu paketlemede kullanıldığına inanılan 10 adet paket bulunduğunu açıkladı.

Konu maddeler ile poşetlerin tahlile gönderildiğini belirten Kavaz, tahlil sonuçlarının henüz gelmediğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Kavaz, her 3 zanlının tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.

3’er gün daha…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Sayir Sani Abu Bakar, Jıbrıl O. Duduyemi ve Olayinka O. Gbajabiamila’nın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

dsc_1677-1280x850.jpg