Gamze Baykur

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Atlılar köyü çıkışında 600 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi. Konu maddeleri almak için olay yerine gelen Arif Kurt ise suçüstü tespit edilerek tutuklandı. Olay yerinden arabayla kaçan bir kişi ise aranıyor. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Kurt, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

UYUŞTURUCU ALIŞVERİŞİ YAPILACAKTI

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kaleci, 22 Ocak tarihinde alınan bir bilgide Atlılar köyü çıkışında uyuşturucu olduğu ve uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrendiklerini söyledi. Ayni gün olay yerine gidilerek pusu görevine başlandığını belirten Kaleci, saat 00:30 raddelerinde zanlı Arif Kurt’un, bir başkasının kullanımındaki araç ile olay yerine geldiğini ve tabela altında bulunan poşeti alırken suçüstü tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Kaleci, naylon poşet içinde yapılan kontrolde yaklaşık 600 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Kaleci, olay yerinden arabayla kaçan kişinin ise ismen tespit edildiğini ve konu kişinin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kaleci, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TUTUKLU KALACAK

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Arif Kurt’un tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.