Gamze Baykur

Atlılar köyü çıkışında 600 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalanan zanlı Arif Kurt, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Kurt’un tutukluluk süresi 8 gün daha uzatılırken, zanlı Kurt ile olay yerine gelen ve polisi görmesi üzerine kaçan suç ortağı halen aranıyor.

TAHKİKAT DEVAM EDİYOR

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kaleci, 22 Ocak tarihinde alınan bir bilgide Atlılar köyü çıkışında uyuşturucu olduğu ve uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrendiklerini söyledi. Ayni gün olay yerine gidilerek pusu görevine başlandığını belirten Kaleci, saat 00:30 raddelerinde zanlı Arif Kurt’un, bir başkasının kullanımındaki araç ile olay yerine geldiğini ve tabela altında bulunan poşeti alırken suçüstü tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Kaleci, naylon poşet içinde yapılan kontrolde yaklaşık 600 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Kaleci, zanlının tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.

TUTUKLULUK SÜRESİ UZATILDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Arif Kurt’un tahkikat maksatları bakımından 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.