Zorkun TAŞER
Başkent Lefkoşa’daki eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) binası önünde yaklaşık bir haftadır çadır eylemi yapan 64 Cyprus Airport Services (CAS) çalışanı, bağlı oldukları Hava-Sen’den dün istifa ettiklerini açıkladı.

İstifa nedenlerinin, bağlı oldukları Hava-Sen’in haklarını savunmaması olduğunu açıklayan CAS çalışanları, istifa dilekçelerini Hava-Sen’e teslim etti.

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan’ın ekmek kavgalarına destek olmayarak, kendilerini işsiz bırakan hükümetin yanında yer aldığı belitilen açıklamada, “Buran Atakan bize kazık attı. Sana sesleniyoruz Buran Atakan, sen bizi yalnız bıraktın. Bu nasıl bir sendikacılık anlayışıdır? Sen git istifa et, evinde otur” denildi.

Fellahoğlu’ndan CAS çalışanlarına destek
CAS çalışanlarına destek vermek amacıyla eski KTHY binası önüne gelen eski Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Belediye Meclis Üyeleri’de, “64 çalışanın yanındayız” diyerek destek olduklarını aktardı.

“Bu yanlış düzeltilmeli”
CAS çalışanlarının açıklamasının ardından Kadri Fellahoğlu da kısa bir açıklama yaptı.
Fellahoğlu, “KTHY’nin batırılmasına neden olan hükümeti hepimiz çok iyi biliyoruz. O zaman batırılan KTHY, Kıbrıs Türk halkının hafızasına kazındı. Ulusal bir şirketimiz olan KTHY’nin batırılmasına göz göre göre izin verildiği gibi, ona bağlı son aktif şirket olan CAS’ta kapatıldı.” dedi.
Sözlerine, “Bu yanlış düzeltilmeli. Herkese yapılan bu yanlış, hükümet tarafından düzeltilmeli. Ben yüzde yüz haklı olan 64 arkadaşımın yanındayım” diyerek devam eden Fellahoğlu, hükümete yanlışın düzeltilmesi için çağrıda bulundu.