Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ele geçirilen 6.5 ton patlayıcının bir kısmı araba lastiği ve tahta parçalarına bağlanıp patlatılarak imha halindeki etki gücü gösterildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir TIR'ın içinde soğan çuvallarının arasına gizlenmiş 259 adet koli halinde toplam 6.5 ton ağırlığında patlayıcı ele geçirilmişti. Bomba imha uzmanları tarafından, boş bir alanda araba lastiği ve odun parçasına bağlanan patlayıcının 1 metresi kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Patlayıcı, araba lastiği ve odun parçalarını 20 metre havaya uçurdu.

Ele geçirilen 6,5 ton plastik patlayıcının sadece 1 makarasının 10 antitank mayını gücünde olduğu belirtildi. Her bir makarada 250 metre kablo bulunan PENT adlı patlayıcı genellikle taş ocaklarında ve tünel açmada kullanılan infilak gücü çok olan bir patlayıcı olduğu belirtildi. Ticari amaçla da kullanılan bu patlayıcı savaş bölgelerine daha pahalı bir fiyatla satıldığı bilgisi verildi. Patlayıcılarla ilgili herhangi bir fatura bulunmaması nedeniyle terörle bağlantılı olabileceği araştırılıyor. PENT patlayıcısı yaklaşık ateşlenme hızının saniyede 7 bin metre olduğu öğrenildi.

Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

6,5 ton patlayıcının bir kısmının patlama anı

6,5 ton patlayıcının bir kısmının patlama anı