LTB çalışanı Hakan Yılmaz’ın pazar yeri kiralama ile defin işlemleri harçlarının karşılığı tahsil ettiği yaklaşık 30 bin TL’yi cebe attığı ortaya çıktı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) Maliye Şubesi Gelirler Bölümü’nde görevli olan ve belediye adına tahsil ettiği pazar yeri kiralama harçları ile defin işlemleri harçlarını çaldığı gerekçesi ile tutuklanan Hakan Yılmaz hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. İlk etapta 11 bin TL çaldığı gerekçesi ile tutuklanan zanlının 30 bin TL’ye yakın parayı cebe attığı ortaya çıktı.

Soruşturma amaçlı üç gündür tutuklu bulunan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının 2015 yılı içerisinde topladığı pazar yeri kiralama harçları ile defin işlemleri harçlarını karşılığı tahsil ettiği 29 bin 470 TL parayı çaldığını söyledi. Polis, yapılan soruşturma kapsamında zanlının üzerinde bulunan 3 bin TL paranın tahsil ettiği paralardan olduğunu ayrıca zanlının ofisinde yapılan aramada ise çekmecesi içerisinde 3 blok kaydedilmemiş makbuz bulunduğunu açıkladı. Polis zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün polise giderek imza atması, 10 bin TL nakdi teminat yatırması ve bir kefilin 30 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.