Nadire Bahadi

Mağusa’da kendisine borçlu olduğunu iddia ettiği Saffet Kaya’ya zarar vermek için Kaya’nın çalıştığı kaportacı dükkanında müşteriye ait aracı ateşe veren zanlı Ali Serin tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.  “Kasti hasar” suçlaması ile ilgili hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlı Serin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Raif safa, zanlı Ali Serin’in 20 Ağustos tarihinde kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesi ile Saffet Kaya’ya zarar vermek için Kaya’nın çalıştığı Özyiğit Kaporta isimli dükkanının önüne giderek orada kaporta dükkanına tamir için bırakılan İlkin Cangil’e ait ED 228 plakalı aracın üzerine yanıcı madde dökmek suretiyle ateşe verdiğini ve  7 bin 500 TL kasti hasara uğrattığını açıkladı. Olay ile ilgili olarak yürütülen oruşturmanın tamamlandığını belirten Safa, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak.

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ali Serin’in yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.  Yargıç Hacımulla ayrıca KKTC vatandaşı 1 kefilin 15 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.