Devrim Demir

Güzelyurt’ta 9 Ocak tarihinde Burger City isimli iş yeri sorumlusu Kadir Şeker’in üzerinde bulundurduğu Bin 297 TL parayı almak için Şeker’i tasarrufunda bulundurduğu keser ve bıçakla ağır yaralayan Adem Akça, dün itham edildi.

Başkanlığını Ömer Güran’ın yaptığı, Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Rauf Kürşat’ın oluşturduğu heyet huzuruna çıkarılan sanık Adem Akça, kendini avukatsız savundu.

7 davayı da kabul etti

18 Ocak tarihinden bu yana hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevinde bulunan Adem Akça, yargılandığı “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Soygun”, “Yaralama”, “Ciddi darp” , “Kanunsuz bıçak taşıma” dahil toplam 7 davadan itham edildi. Akça aleyhine getirilen tüm suçlamaları kabul etti.

Suç işlemeye küçük yaşta başladı

Küçük yaşta sahip çıkılmayan Adem Akça, ilk suçunu 13 yaşında işledi. Yaşı göz önünde bulundurulan Akça, şartsız serbest bırakılırken, 2000 yılında “Dükkân açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından ihtar aldı.

Adem Akça: Çaresizdim açtım

Mahkeme başkanı Ömer Güran, mahkemede kendini avukatsız olarak savunan Adem Akça’ya söz hakkı tanıdı. Akça heyet huzurunda özür dileyerek, işlediği suçun ciddiyetinin farkında olduğunu söyledi. Adem Akça, “Özür dilerim, çaresizdim, işsiz ve açtım. Kalacak yerimin olmaması psikolojimi bozdu ve bu suçu işledim. Bir şans istiyorum, bende yeniden halkın içine karışmak yeniden hayatı kazanmak istiyorum. Mesleğim hiç olmadı, iş bulunca çalıştım bu suçu işlediğim için çok pişmanım” diyerek kendini savundu.

Karar 11 Nisan’da açıklanacak

Ömer Güran, Başsavcılık adına mahkemede hazır bulunan Savcı Aliye Özçınar ve sanık Adem Akça’nın beyanlarının ardından davanın kararını açıklamak üzere 11 Nisan tarihine erteleyerek oturumu kapadı.