Lefkoşa’da Remfrew Security” isimli banka ve önün de park halinde bulunan Adnan Özünlü’ye ait LL 836 plakalı Isuzu marka aracın kundaklanması ile ilgili tutuklanan zanlılar Yunus Emre Demir ve Tuncay Şahin hakkındaki polis soruşturması devam ediyor.

Zanlıların evinde yapılan aramada kar maskesi, yanık ayakkabılar bulunduğu belirtilirken zanlılar ek süre talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada olayla ilgili birçok kanıt bulunduğu belirtildi. Polis, 13 Ekim tarihinde Atatürk Caddesi üzerindeki “Remfrew Security” isimli banka ve önün de park halinde bulunan Adnan Özünlü’ye ait LL 836 plakalı Isuzu marka aracın üzerine yanıcı madde dökülerek kundaklandığını belirtti. Polis, bankanın camlarının sert bir cisimle kırıldığını, alevin içeriye ulaşmasının sağlandığını belirterek, meydana gelen olayın ardından soruşturma yapması için 30 kişilik bir ekip, kamera kayıtlarını incelemesi için ise 4 kişilik bir ekip kurulduğunu ifade etti.

Yapılan soruşturma sonucunda kamera görüntülerinden şüpheli olan bir araç tespit edildiğini kaydeden polis, aracın sahibi olan zanlı Tuncay Şahin’in soruşturma maksatlı adli şubeye celp edildiğini, zanlı ile bölgede birlikte olduğu tespit edilen zanlı Yunus Emre Demir’in de mahkeme emri ile tutuklandığını söyledi. Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında bir gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde birçok ifade temin ettiklerini ve zanlıların kaldıkları yerlerde arama yapıldığını,  zanlı Demir’in odasında bir çift arkası yanık ayakkabı, bir adet eldiven ve kar maskesi bulduklarını söyledi. 

Evindeki malzemeyi “ilk defa gördüm” dedi

Polis, zanlıdan izahat istendiğinde ayakkabı, eldiven ve kar maskesini ilk defa gördüğü yönünde beyanda bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca zanlıların olaydan 3 saat önce ortak arkadaşları olan Raşit Yıldırım’a gittiklerini belirterek, Yıldırım’dan ifade aldıklarını ve zanlı Şahin’in üşüdüğü gerekçesi ile kendisinden kamuflaj rengi olan pardösüsünü aldığını, zanlı Demir’in ise ayakları ıslandığı gerekçesi ile yeni yıkadığı ve henüz kurumayan ayakkabılarını alarak giydiği yönünde beyanda bulunduğunu ifade etti. Zanlı Demirin evinde bulunan ayakkabıların Yıldırıma gösterildiğinde o gece kendisinden alınan ayakkabıları olduğunu tespit ettiğini söyleyen polis, zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, ulaşılan emareler olmasına rağmen kayıp olan başka emarelerde olduğunu belirterek zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme,zanlıların 7 gün tutuklu kalmasına karar verdi.