Maddi yetersizlik nedeniyle okuyamadığı için imamlık hayalini gerçekleştiremeyen 71 yaşındaki Sebahaddin Tüysüz, ilahiyat fakültesine girmek için üniversite sınavına hazırlanıyor.

İstanbul'da 32 yaşında Kur'an kursunu, 56 yaşında ise açık ilköğretim okulunu bitirdiğini anlatan 71 yaşındaki Sebahaddin Tüysüz, "Ortaokul diplomasını başarıyla aldım. Liseyi de bitirmeye gayret ediyorum. Okuyabilirsem üniversiteyi okumak istiyorum" dedi.

"Hayallerim vardı"

Fabrikada çalışıp emekli olduktan sonra okumaya karar verdiğini dile getiren Tüysüz, şunları kaydetti:

"Benim de hayallerim vardı. İmam olmak istiyordum ama gençken okuyamadım. Yaşlandıktan sonra bu işlere başladık. Gençler örnek alsın, okusun, adam olsunlar. Yarın büyüdüklerinde meslek sahibi olsunlar. 

Tüysüz, "Gereken puanı alabilirsem ilahiyat fakültesini bitirmek istiyorum. Olabilirsek vaiz, imam oluruz. Bakalım buna ömrümüz yetecek mi? Okumanın yaşı yok" diye konuştu.

"Çocuklardan ziyade büyüklere örnek oluyor"

Mahallelilerden Mustafa Şahin de Tüysüz'ün cami, kahvehane ve evinde sürekli kitap okuduğunu vurguladı.

Tüysüz'ün lise diplomasını almaya kararlı olduğunu ve üniversitede eğitim görme hayali kurduğunu söyleyen Şahin, "Bize de tavsiyede bulunuyor, 'Siz de okuyun' diyor. Her gün okur ve okumaktan bahseder. 'Kitap okudum, sınava hazırlanıyorum' sürekli muhabbeti budur. Çocuklardan ziyade büyüklere, bizlere örnek oluyor" dedi.