Devrim DEMİR

Hamitköy’de iki odası tamamen kullanılmaz tavanı çökmüş kerpiç evde tek başına yaşayan Fatma Durmuşoğlu’nun dramı yürek burkuyor. Tek başına elektriksiz ve tuvaleti olmayan bir evde hayatını sürdüren yardıma muhtaç kadının kaldığı ev tehlike saçıyor.

Adeta iki büklüm olan kimsesiz kadın, komşularının verdiği yemeklerle hayatta kalmaya çalışıyor.

Fatma nene’nin kaldığı harabe evin iki odası yıkıldı, odaları sokağa açıldı, evin tek bir odasında hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Kış dönemi yağmurların içinde uyuyan Durmuşoğlu’nun yakın komşuları, yaşlı kadının hiçbir şekilde yardım almadığını öne sürdü.

Havadis’e ulaşan birçok kişi evin yaşlı kadının üzerine yıkılmasından endişe duyduklarını anlattı.

Hikâyesi yürek burkuyor


Edinilen bilgide yaşlı kadının dramı yıllar önce çocuğunu gözlerinin önünde kaybetmesi ile başladı. Savaş döneminden kalma el bombasını patlaması ile küçük kızını kaybeden Durmuşoğlu, sağlık sorunları yaşamaya başladı.

Yıllar önce de eşini sonsuzluğa uğurlayan Fatma nene, bin bir zorlukla tek başına ayakta durmaya çalışıyor.

Ev yıkılıyor


Her geçen gün biraz daha eskiyen sağdan soldan yıkılan duvarların tehlikesinden habersiz yaşamaya çalışan yaşlı kadının evinin tavanı da çöktü. Çökmüş tavanın bazı yerleri kışın yağan yağmurlar girmesin diye naylonlarla kapatılırken, evin içi kadar dışı da berbat durumda.

Komşuları Fatma nenenin evinin her an yıkılma tehlikesi ile yüz yüze olduğunu söylerken, yaşlı kadının gidecek bir yeri olmadığı için evinde zaman geçirdiğini söyleyerek, “Fatma nene yaşlı, sokağa çok çıkmıyor. Kışın yağan yağmurlar evi daha da kullanılmaz hale getirdi. Kesinlikle yardım kabul etmiyor, defa kez belediyeye haber verdik yardım yapılması için bu evde kalması çok zor, ancak kimse ilgilenmiyor. Evin odaları dışarıdan görülüyor, evin çökmesi an meselesi birileri bu kadını bu evden kurtarsın” dedi.

fatma-durmusoglu.jpg

fatma-durmusoglu4.jpg

fatma-durmusoglu3.jpg

fatma-durmusoglu2.jpg

fatma-durmusoglu1.jpg