Gaziantep'teki cinayetle ilgili "PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen 15 kişiden 7'si tutuklandı.

Gaziantep'in Güzelvadi Mahallesi'nde 1 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen olayda yüzü maskeli şahıslar 1 şahsı öldürmüş ve bir kişiyi ise yaralamıştı. Olayın işlendiği gün Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından 1 kişi 1 adet av tüfeği, 13 adet av tüfeği fişeği, 1 adet el yapımı patlayıcı madde ve eylemlerde kullanılacağı tahmin edilen patlayıcı madde malzemesi ele geçirildi.

Olayın ardından Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerin katıldığı ekipler konuyla ilgili 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan planlı operasyon kapsamında 6'sı suça sürüklenen çocuk olmak üzere 15 şahıs yakalandı.

Yürütülen operasyonda 11 şahsın silahlı saldırı olayı neticesinde "PKK/KCK terör örgütü adına tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme ve yaralama" eylemi ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Diğer 4 şahsın ise kamu malına zarar verdiği ve patlayıcı madde kullandığı tespit edildi.

Şahıslar "PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet, mala zarar vermek, görevli memura mukavemet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanarak Gaziantep Cezaevi'ne teslim edildi. 4 şahıs hakkında tutuksuz yargılanma kararı alındığı diğer 4 şahsa ise adli kontrol kararı verildiği bildirildi.