Lefkoşa'da bir üniversiteye ait öğrenci belgesini Mart ayında sahteleyerek, muhaceret işlemlerini yapmak için tedavüle sürmekle suçlanan Diana Phoebe Ndegemu önceki gün Lefkoşa'da tespit edilerek tutuklandı. Mart ayında "aranan şahıs" olarak ilan edilen Nijeryalı kadın, 2 yaşındaki küçük kızı ile birlikte dün Lefkoşa'da tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, polisin başlattığı soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek zanlının kimseye bırakamayacağı ve henüz 2 yaşında küçük bir kız çocuğu olduğuna dikkat çekti.

Gökhan Asafoğulları  Diana Phoebe Ndegemu'nun 2 yaşındaki kızı ile poliste hücre dışında çocuğun rahat olabileceği bir ortamda, ve Sosyal Hizmetler Dairesinin'de takip edeceği bir şekilde soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Aranan şahı ilan edilmişti

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube'de görevli polis memuru Şevki Arkoç mahkemede verdiği ifadesinde Nijeryalı  Diana Phoebe Ndegemu'nun 4 aralık tarihinde Lefkoşa'da Sahte evrak düzenleme ve tedavüle sürme" suçlarından gözaltına alındığını anlattı.

Polis memuru Şevki Arkoç, zanlının Mart ayında muhaceret işlemlerini yaptırmak için Lefkoşa'da bir üniversiteye ait öğrenci belgesini sahteleyerek, Muhaceret Dairesi'ne ibraz ettiğini söyledi. Arkoç Muhaceret Dairesinin konuyu polise bildirmesinin ardından  Diana Phoebe Ndegemu'nun Mart ayında  aranan şahıs olarak ilan edildiğini kaydetti.

3 gün tutuklu kalacak

Soruşturmanın yeni başladığını ve alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyen polis memuru Şevki Arkoç, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.