UBP GENEL SEKRETERİ OĞUZ, “ANNELER GÜNÜ” DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, “Anneler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Fedakarlığın, sabrın, sevgi ve saygının tükenmek bilmeyen kaynağı olan annelerimizi, yılın bir gününde değil, her zaman hatırlamamız, değer vermemiz, bu yüce varlıkları mutlu etmemiz en başta evlat olarak görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Annelerin toplumun da mimarları olduğunu belirten Oğuz mesajında, “Birlikteliğimizi sağlayan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerimizin payı olduğunu hiçbir zaman ve hiçbir koşulda unutmamalıyız. Hayata dair her şeyi öğreten bu fedakar varlıklarımıza çok şey borçlu olduğumuzu da unutmamalıyız” ifadelerine yer verdi.

Fedakarlıklarla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren sevgi sembolü, yaşam ışığı, hayatın temel taşları olan bütün annelerin Anneler Günü’nü en kalbi duygularla kutlayan Oğuz, tüm anneleri sevgiyle, saygıyla selamladı.

DEMOKRAT PARTİ KADIN ÖRGÜTÜ ANNELER GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Demokrat Parti Kadın Örgütü’nün, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “İnsanlığa can veren özverileri ile topluma örnek olan tüm annelerin Anneler Gününü kutlar, ellerini saygı ile öperiz” denildi.

Demokrat Parti Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak tarafından yayımlanan mesajda, “Anneler hem bir kadın olarak toplum hayatının yükünü omuzlayan bir emekçi, hem de toplumun değerlerini öğreten, iyi bir insan olarak yetiştiren ve her davranışıyla çocuklarına iyi bir örnek olan bir eğitimcidir. Annelerin yaşadığı sorunlar, kadınların ve toplumun sorunlarından soyutlanamaz. Annelerin yaşadığı ekonomik ve toplumsal sorunlar, geleceğimizi tehdit altında bırakacağından, tüm gücümüzle annelerin sorunlarını ortadan kaldırmaya çalışmak vicdani sorumluluğumuzdur” ifadelerine yer verildi.

Mesajda, Türk bayrakları altında, kendi devletine sahip olarak özgür bir hayat  yaşamanın  annelerin de Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine  katkı koyması  ve fedakarlıkları ile gerçekleştiği belirtilerek, “Annelerimizin verdiği mücadeleye ve yaptıkları fedakarlıklara sahip çıkarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yaşatmak bizlerin de amacıdır.Annelerin ve çocukların daha iyi bir geleceği hak ettiğine inanan Demokrat Parti Ulusal Güçler Kadın Örgütü,   tüm annelere sağlık ve esenlikler diler” ifadeleri kullanıldı.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN, “ANNELER GÜNÜ” DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının bugün sahip olduğu çağdaş yaşam koşullarını elde etmek adına büyük bedeller ödediğini, tarihi süreçte yaşanan zor yıllarda annelerin büyük görevler üstlendiğini belirtti.

Özgürgün mesajında, “Her yaşta sevgi ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm annelerimizin bu özel gününü kutluyor, annelerimize her zaman hak ettikleri saygı ve sevginin gösterilmesini ve aile bağlarının daha da kuvvetlendirilmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Her yıl, mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan “Anneler Günü”nün, karşılıksız sevgi, sabır ve hoşgörünün simgesi annelerin hayatımıza ne kadar önem, değer ve güzellik kattıklarını yansıtan çok özel bir gün olduğunu belirten Özgürgün, kutsal annelik sevgisinin senenin sadece bir gününe sığdırılamayacak kadar büyük olduğunu vurguladı.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Bu özel gün, annelerin toplum ve insanlık hayatındaki yeri ve değerinin bir kez daha anlatılmasına vesiledir. Aile kurumunu bir arada tutan en değerli birey olan annelerin toplumdaki rolleri ve görevleri oldukça fazladır. Günümüzün gelişmiş toplumlarının yapısına bakıldığında, annenin hem ekonomik hem de sosyal yönden birçok sorumluluğun üstesinden başarı ile geldiğini görmekteyiz. Buna bağlı olarak annelerin, kutsal annelik rolünün yanı sıra başta çalışma hayatı olmak üzere pek çok konuda kendilerini geliştirmeleri ülkemizin gelişmesinde de büyük bir rol oynamaktadır.

Bir çocuğun eğitim yaşantısının yanında düzgün kişilikli, sorumluluk bilinci yüksek, güçlü ve sağlıklı nesiller olarak yetiştirilmesinde hiç şüphesiz en önemli görev yine annelere düşmektedir. Hayata dair her şeyi öğreten bu fedakar varlıklarımıza çok şey borçlu olduğumuzu hep hatırlamalıyız.”

Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının bugün sahip olduğu çağdaş yaşam koşullarını elde etmek adına büyük bedeller ödediğinin altını çizen Özgürgün, bugünlere ulaşana kadar geçen tarihi süreçte yaşanan zor yıllarda annelerin büyük görevler üstlendiğinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu kaydetti.

Özgürgün mesajında, “Her yaşta sevgi ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm annelerimizin bu özel gününü kutluyor, annelerimize her zaman hak ettikleri saygı ve sevginin gösterilmesini ve aile bağlarının daha da kuvvetlendirilmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI SİBER’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, annenin;  insan olmanın gerektirdiği en yüce duygu olan sevgi ve saygıyı, hoşgörüyü, anlayışı içinde barındıran değerleri simgelediğini belirtti.

Siber, yarın kutlanacak Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “bu özel günün, bu insani değerlerin hem birey hem de toplum için öneminin ve değerinin bir kez daha anlaşılması açısında da önemli olduğunu” kaydetti.

“ŞİDDET VE SAVAŞLAR İNSANİ DEĞERLERE SAHİP OLANLAR ARTTIKÇA AZALACAK”

Dünyada yaşanan birçok olumsuzluk, şiddet ve savaşların, bu insani değerlere sahip olanların sayısı arttıkça azalacağını vurgulayan Siber, tüm annelerin ve annelik duygularını barındıran herkesin Anneler Günü’nü kutladı.

SERBEST ÇALIŞAN HEKİMLER BİRLİĞİ MESAJ YAYIMLADI

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, annelerin yüreğinin evrene sığmadığını belirterek annelerin gününü kutladı.

Gardiyanoğlu, Anneler Günü nedeniyle şu şiirsel mesajı yayımladı:
“Yola çıktığımızda yanımızda ilk siz vardınız. Yaşantımıza kattıklarınızla bizi biz yaptınız. Varlığınız şükrümüz oldu, yokluğunuz en büyük özlemimiz. Değil bir güne, evrene sığmaz yüreğiniz. Gününüz kutlu olsun annelerimiz.”

BENLİ VE GÜNGÖRDÜ MESAJ YAYIMLADI

En değerli varlık olan annelerin onurlandırıldığı ve anıldığı bu özel günde Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı  ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü mesaj yayımladı.

BENLİ

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı  ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Anneler Günü mesajında, “sevginin, hoşgörünün ve özverinin en önemli sembolü olan tüm annelerin” Anneler Günü'nü kutladı.

Kıbrıs’ın tarihsel sürecinde annelerin silinemez izleri olduğunu vurgulayan Benli, “Yurdumuz Kıbrıs'ın o en zorlu senelerinde, en büyük acıları yine annelerin yaşadığı bilinciyle, bu çok özel günde, barış içinde bir gelecek temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Benli,  Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı en önemli çağdaşlık hedefi olarak benimseyen belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliğinin ileriye taşınması için de çabalarını yükseltmekte olduklarının altını çizdi.
 
Benli, annelerin yaşamını kolaylaştırmanın  herkese düşen en büyük sorumluluk olduğunu ifade etti.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de,  çocuklarını büyük özveriyle büyüten annelerin emeğinin hiç bir zaman ödenemeyeceğini belirtti.

Güngördü mesajında, “Anneler, yüreğindeki sınır tanımayan sevgisi ve sabrı ile sadece Anneler Günü2nde değil, her zaman baş tacımızdır. Hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı annelerimiz, yetiştirdikleri sağduyulu, ilkeli ve öz güvenli bireylerle sağlıklı ve gelişmiş toplumların temelini oluştururlar” dedi.

Huzurla dolu bir dünyanın temellerinin, annelerin yetiştireceği dürüst, sağlıklı bireylerle mümkün olacağını vurgulayan Güngördü, “Dünyada barış, sevgi ve güzellik tohumları ekecek en önemli varlık annelerin bu anlamlı gününü kutlar, saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.