Siirt'te bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan 8 askerin cenazesi, yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Siirt-Şirvan-Pervari karayolunda, dün terör örgütü PKK tarafından yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 8 asker şehit olmuştu. Şehit askerler Hakan Aktürk, Ferdi Gerekli, Barış Akın, Mehmet Halil Barkın, Recep Beycur, Ömer Erüstün, Bahadır Aydın ve Emre Kaan'ın cenazeleri saat 09.45 sularında ambulansla Siirt Devlet Hastanesi morgundan alınarak Siirt 3'üncü Tugay Komutanlığı'na getirildi.

İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk, 2. Ordu Komutanı Adem Hududi, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Van Asayiş Kolordu Komutanı İsmail Metin Temel, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, şehitlerin özgeçmişinin okunmasıyla başladı.

Daha sonra şehitler için dua okundu. Şehitlerin cenazeleri yapılan törenin ardından ambulansa bildirilerek memleketlerine gönderilmek üzere havaalanına uğurlandı.

Ambulanslara, askeri hastaneden çıkışı sırasında çok sayıda zırhlı araç da eşlik etti.

8 şehit memleketlerine uğurlandı

8 şehit memleketlerine uğurlandı