Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin ölümünden, bombalı eylemler ve banka soygunlarından sorumlu Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün hayattaki tek sanığı Beate Zschäpe'nin avukatları, davayı bıraktıklarını mahkemeye bildirdi.

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin ölümünün yanı sıra, bombalı eylemler ve banka soygunlarından suçlanan NSU örgütünün üyeleri Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'nin davasının 219'uncu duruşması Münih'te yapıldı. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında hayattaki tek sanığı Beate Zschäpe'nin üç avukatı davadan çekilmek istediklerini dilekçe ile mahkemeye bildirdi. Avukat Heer, karar neticesinde davanın yeniden başlamak zorunda olduğunun bilincinde olduğunu belirtti. Avukatlar, Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm mahkemeye dilekçe vererek davadan çekilme taleplerini mahkemeye bildirdi.

Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos 2011 yılında bir bankayı soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuştu. 6 Mayıs 2013'te başlayan NSU davası iki yıldır devam ediyor.