Tarım Dairesi, 8-12 Ağustos tarihleri rasında yerli ve ithal olmak üzere 66 üründe yaptığı gıda denetimi sonucunda 4 yerli 4 de ithal olmak üzere 8 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiğini bildirdi.

Tarım Dairesi, kalıntı tespit edilen yerli ürünlerin hasadına izin verilmediğini, ithal ürünlerin ise üçünün imha edildiğini, birinin de menşeine iade edildiğini kaydetti.

Tarım Dairesi, 8-12 Ağustos dönemi içerisinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçları ile üretici ve ithalatçı isimlerini açıkladı.

Açıklamada, 26 yerli üründen numune alınarak yapılan tahlillerde 4 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiği belirtilirken, 40 ithal üründe yapılan analizlerde ise 4 üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı kaydedildi.

26 YERLİ ÜRÜNÜN 22’Sİ TEMİZ

Tarım Dairesi, denetimler kapsamında toplam 26 yerli üründen numune alınarak analizlerinin yapıldığını, bu ürünlerin 22’ürünün temiz, 4’ünün ise kirli çıktığını kaydetti.

Açıklamada, bu hafta içerisinde 11 molohiya örneği alındığı ve bunlardan 9’unun temiz çıktığını, ikisinde ise limit üstü kalıntıya rastlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Minareliköy’den Vedat Gözügüzel ve Çatalköy’den Mehmet Murakıp’a ait söz konusu ürünlerin hasadına izin verilmezken, bir sonraki analize kadar ürünlerin bekletileceği kaydedildi.

Aynı dönem içerisinde 4 sultani üzümde yapılan analizlerde, bir üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtilen açıklamada, Alsancak’tan Önder Serdaroğlu’na ait bu ürünün de beklemeye alındığı dile getirildi.

Tahlilleri yapılan 2 maydanoz örneğinin birinin temiz birinde kalıntıya rastlandığı belirtilen açıklamada, söz konusu maydanoz örneğinin ise İnönü bölgesinden Cemal Pehlivanoğlu adlı üreticiye ait olduğu ve bir sonraki tahlil dönemine kadar bekletilmeye alındığı belirtildi.

Tarım Dairesi, bunlar dışında 3 salatalık, 2 verigo üzüm, 1 böğrülce, 1 kavun, 1 biber ve 1 patlıcan örneğinde yapılan analizlerde ise herhangi bir kalıntıya rastlanmadığını kaydetti.

40 İTHAL ÜRÜNÜN 36’SI TEMİZ

Tarım Dairesi, aynı tarihler arasında 40 adet ithal üründen numune alındığını ve bunların 36 adedinin temiz bulunduğunu 4 tanesinde ise limit üstü kalıntıya rastlandığını belirtti.

Yapılan denetimlerde 10 adet şeftali örneğinin 7’sinin temiz, 3’ünün kirli çıktığı belirtilen açıklamada, bu ürünlerin ikisinin SVS Ticaret, birinin de Halil Kasap Pazarlama’ya ait olduğu ve söz konusu ürünlerin iki tanesinin imha edildiği, bir tanesinin de menşeine iade edildiği belirtildi.

Açıklamada, tahlili yapılan 2 ithal erik örneğinin de birinin temiz çıktığı diğerinin ise limit üstü kalıntıya sahip olduğu belirlendiği belirtildi.

SVS Ticarete ait olduğu belirtilen söz konusu eriklerin imha edildiği ifade edilen açıklamada, analizleri yapılan ve herhangi bir kalıntıya rastlanmayan diğer ürünler ise şöyle sıralandı:

“1 adet biber, 2 adet kök kereviz, 4 adet çeri domates, 6 adet nektarın, 2 adet nar, 2 adet üzüm, 7 adet elma ve 4 adet armut.”