Nadire BAHADİ

Bafra’da 2014 yılında 8 yaşındaki erkek çocuğunu cami tuvaletine götürerek cinsel istismarda bulunan 19 yaşındaki Selçuk Yılmaz’ın yargı süreci tamamlandı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi “Cinsel istismar” suçundan suçlu bulduğu Yılmaz’a, 2 yıl hapis cezası verdi.

2014 yılı Ağustos ve Eylül ayları arasında Bafra köyünde marketten eve dönen 8 yaşındaki erkek çocuğunu kolundan tutarak köy camisinin kadınlar tuvaletine götüren Yılmaz, 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunmuştu.

Mesutoğlu: Bu tür suçlar ülkede infiale yol açar

Sanık Selçuk Yılmaz ile ilgili kararı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu okudu. Yılmaz’ın hakkında getirilen davalardan suçlu bulunduğunu açıklayan Mesutoğlu, sanığın işlediği “cinsel istismar” suçu için 6 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü kaydetti. İşlenen suçun ağır ve vahim suçlar arasında yer aldığını söyleyen Mesutoğlu, “küçücük ülkemizde bu tür suçlar infiale yol açarken, bu tür suçlarda her geçen gün artış meydana geliyor” dedi. Sanığın yaya olarak yolda gördüğü 8 yaşındaki çocuğa karşı cinsel istismar suçunu işlediğini ifade eden Mesutoğlu, sanığın pişman olacağı yerde, suçunu kabul etmeyip inkar edip adaleti yanıltmaya çalıştığını kaydetti.

Suçunu inkar etti

Sanığın polisinin tutuklama istemi üzerine öyle bir suç işlemediği yönünde yalan söylediğini belirten Mesutoğlu, avukatın iddia ettiğinin aksine sanığın olayların vahametinin farkında olduğunu söyledi.

Sanığın benzeri sabıkası olduğunu anımsatan Mesutoğlu, sanığın ıslah olmayıp pişmanlık duymayarak ayni suçu işlediğini ifade eden Mesutoğlu, sanığa verilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu söyleyerek sanık Selçuk Yılmaz’ı yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Benzer sabıkası bulunuyor

Sanık Selçuk Yılmaz, 3 Ağustos 2010 tarihinde yine benzeri bir suç işleyerek henüz 15 yaşındayken “Müstehcen darp”, “Irza geçmeye teşebbüs” ve “Kadın kaçırma” suçlarından 7 Kasım 2011 tarihinde yargılanıp yaşı küçük olduğu gerekçesiyle 3 yıl süreyle Sosyal Hizmetler Dairesi’nin gözetimine verilmişti.