Ercan’dan KKTC’ye 29 Ağustos giriş yapmak isterken üzerinde yapılan aramada 400 gram eroin bulunan zanlı (1) ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğuna inanılan ve ikametgahında 20 gram eroin bulunan zanlı (2) ve olayla bağlantısı olduğuna inanılan zanlı (3) dün ek tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis çavuşu Metin Düzener olayla ilgili bulguları aktardı. Düzener, zanlı 1’in 29 Ağustos tarihinde Adana’dan gelen uçak ile geldiğini ve KKTC’ye giriş yapmak isterken üzerinde yapılan aramada giymiş olduğu 3 kat kilot içerisinde şeffaf naylona sarılı olarak yaklaşık 400 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde konu uyuşturucu maddeyi zanlı 2’ye getirdiği iddiasında bulunduğunu söyledi. Zanlı Yarar ayrıca vermiş olduğu gönüllü ifadesinde 1 Ağustos’ta 200 gram ve 15 Ağustos’ta ise 200 gram toplamda 400 gram eroin getirdiğini ve zanlı 2’ye teslim ettiğini; bu teslimat sırasında zanlı 3’ün de bulunduğunu söyledi. Düzener, 29 Ağustos da zanlı 2’nin tespit edilerek göz altına alındığını ve evinde yapılan aramada bahçesi içerisinde taşların altına saklanmış olarak bulunan spor ayakkabı içerisinde satışa hazır bir şekilde 4 gram başka bir ayakkabı içerisinde ise yine satışa hazır 16 gram toplamda 20 gram eroin türü uyuşturucu madde olduğunu belirtti.

Düzener, zanlı üzerinde yapılan aramada ise üzerinde eroin kalıntısı olduğuna inanılan foil kâğıdı bulunduğunu ifade etti. Mesele ile ilgili olarak zanlı 2’den alınan ifadede önce konu maddeyi 25 Ağustos da Lef-koşa da Seyit isimli birinden aldığını söylediğini daha sonra vermiş olduğu ifadede ise konu maddeyi yurtdışında bulunan ve ismini veremeyeceği bir şahıs aracılığı ile zanlı 1 ’den 15 ağustos tarihinde 200 gram olarak aldığını itiraf ettiğini söyledi. Zanlı 2’nin ifadesi ile soruşturmanın geniş bir boyut kazandığını belirten Düzener, mesele ile ilgili zanlı 3’ün de bağlantısı olduğuna dair bulgular üzerine 30 Ağustos tarihinde avukatı aracılığı ile polise teslim olduğunu açıkladı.

Metin Düzener zanlı 1 ve 2’nin 30 ağustosta mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 3 gün zanlı 3’ün ise 31 Ağustos tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Alınan süre zarfında 21 kişinin sorgulandığını 5 farklı kişiden ifade alındığını belirten Metin Düzener bu ifadeler doğrultusunda birçok şahıstan daha ifade alınmasının gerektiğini söyledi. Zanlı 1’in almış olduğu uyuşturucu maddeyi posta aracılığı ile maddeyi talep ettiği kişiye para gönderdiği iddiasında bulunduğunu söyleyen Düzener’ zanlılardan kan ve idrar örnekleri ile foil kağıtlarının laboratuara gönderdiğini söyledi. Zanlı Erkan zanlı 1’in telefonlarında suçla bağlantılı olduğuna inanılan mesajlar oluğunu ve telefonun incelemeye alındığını belirten Düzener, soruşturmanın devam ettiğini alınması gereken ifadeler olduğunu aranan 1 kişinin ve emarelerin olduğunu soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Polis şahadetinden sonra söz alan zanlı 3’ün avukatının itirazı üzerine gerçekleştirilen itiraz duruşması neticesinde huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.