Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki 81 ilden gelen 307 öğretmeni Meclis Şeref Salonunda kabul eden Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 24 Kasım öğretmenler Gününün okul yolunu bilen herkesin hayatında önemli bir yer tutan öğretmenler için son derece anlamlı bir gün olduğunu ifade etti.

İlk defa 1981 yılında kutlanmaya başlanan bu gün vesilesiyle bütün öğretmenlerin gününü kutlayan Meclis başkanı Kahraman, "Bugün öğretmenin ve öğrenmenin, talim ve terbiyenin anlaşılması, ehemmiyetinin kavranması hususlarının tekrar gözden geçirilmesine vesile olmaktadır. Bizler ilk emri "oku" olan bir dinin mensupları olarak öğretmenliği medeniyetle birlikte anlarız. Öğrenene ve öğretene hürmet eder, kitaba gereken önemi veririz. Sizler bir toplumun inşa edilmesinde en ön saflardasınız. Toplumumuzun her bir ferdinin fiziksel. Zihinsel ve ruhsal gelişiminde sizlerin emeği vardır" dedi.

"En karlı, en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Devletimiz ve hükümetimiz de yarınlara daha güvenle bakmak için kaynaklarımız ve imkanlarımız ölçüsünde insanlarımıza yatırım yapmaktayız" ifadelerini kullanan Kahraman, eğitimin pahalı bir yatırım olduğunu kaydederek, "İş sadece okuma yazma öğrenmekle bitmemektedir. Bilginin öğrenilmesi, eğitimin davranışa yön vermesi uzun vadeli bir yatırımdır. Bir nesilden verim alınması için 20 yıl gibi bir zaman gerekmektedir. Bu sebeple insan yetiştirmek büyük sabır ve fedakarlık istemektedir. Sizler fedakar insanlarsınız" diye konuştu.

El birliği ve gönül birliği yapıldığında ulaşılamayacak hiçbir hedef olmadığını belirten Kahraman, "Eğitim öğretim ordumuzun sorunlarının çözülmesi, taleplerinin karşılanması, ihtiyaçlarının karşılanması bizlerin görevidir. Bu noktada devletimizin imkanları ölçüsünde her türlü düzenleme yapılacaktır. Muhakkak hedefimiz gençlerimizin manevi ve milli değerlere, öz kültürüne sahip olarak yetiştirilmesidir" şeklinde konuştu.

"Bir hakim olmayı, bir de öğretmen olmayı özlemişimdir" ifadelerini kullanan Kahraman, kendi hatıralarını anlatarak, "Köyde adım daha okula yeni kayıt olduğum sene "hakim'e çıktı. Hakim aşağı, hakim yukarı, bir türlü hakim olamadım. Öğretmenlik, Kevser Seçkin benim öğretmenim. Kevser hanıma sevgim ve saygım ille öğretmen olayım istediğini doğurdu. Ama okula gidince öğretmenlik olmadı. Velhasıl iki özlemime kavuşmuş değilim. Adalete ve öğretmenlere hürmetimi devamlı içimde taşımışımdır ve yaşamışımdır" ifadelerini kullandı.

Öğretmenleri temsilen bir öğretmen tarafından Meclis Başkanı Kahraman'a bir çiçek taktim edilirken, öğretmenler adına Meclis başkanı tarafından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya çini işlemeli bir plaket hediye etti. Kahraman ve Avcı, 81 ilden gelen öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.