Daire 30 Eylül – 6 Ekim dönemi içerisinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını üretici ve ithalatçı isimlerini de açıklayarak, kamuoyuyla paylaştı.

19 YERLİ ÜRÜNÜN 14’Ü TEMİZ

Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamada, yerli ürünlerde yapılan denetimlerde, salatalık, prasa, kavun, roka, turp, golyandro, ıspanah, börülce, maydanoz, semizotu, patlıcan, nar olmak üzere 19 üründen alınan numunelerin 14’ünün temiz çıktığı, 5 üründe ise limit üstü pestisit kalıntısına rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, limit üstü kalıntıya rastlanan ürünlerin Elif Turaç’a ait roka, moydanoz ve semizotu ile Bostancı’dan Kemal Günsel ve Güzelyurt’tan İnanç Yüksel’e ait narlar olduğu belirtildi.

Daire, söz konusu ürünlerin hasadına izin verilmeyerek, bir sonraki denetime kadar beklemeye alındığını kaydetti.

62 İTHAL ÜRÜNÜN 59’U TEMİZ

Aynı tarihler arasında elma, domates, havuç, şeftali, nektarın, armut, erik, hayvan yemi olmak üzere 62 ithal üründen numune alınarak tahlil edildiği belirtilen Tarım Dairesi açıklamasında, bu ürünlerin 59’unun temiz çıktığı, 3 tanesinde ise limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi.

Daire, Bekir Cura’ya ait elma ve Erkan Gök’e ait şeftalilerin imha edildiğini, Sevgül Ltd’e ait domateslerin ise menşeine iade ediliyor olduğunu kaydetti.