Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "850 bin üyemize yerli otomobil almalarına yönelik kampanyalar yapacağız. Konu hakkında bu hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ile bir araya gelmeyi planlıyoruz" dedi.

Memur-Sen'in "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye" programlarının Afyon ayağı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Afyon programında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"SABOTE ETTİRMEYİZ"

Yerli Otomobil projesine tam destek verdiklerini açıklayan Tonbul, "Türk yapımı yerli otomobiller, bundan birkaç sene sonra inşallah yollarda olacak. Olacak olmasına da daha yola çıkmadan yerli otomobillerin önü kesilmek isteniyor. Faiz lobisi 28 Şubat ve paralel medyayı kullanarak yerli otomobil üretimini engellemek istiyor" dedi.

"Rahmetli Erbakan'ın milli otomobil projesini 55 yıl evvel iftiralarla sabote edenler, bilsinler ki bugün başarılı olamayacaklar" diye konuşan Tonbul, "Yerli otomobile "çakma" diyorlar, asıl çakma olanlar yerli ve milli projeleri karalamaya kalkanlardır. Varlık nedenleri yerli olan her şeye karşı çıkanlara inat, biz bu projeyi gönülden destekliyor; yerli otomobillerimiz üretilmeye başladığında Enerji Bir- Sen tüm şubelerimiz alacağımızı deklare ediyoruz. Sadece Enerji Bir-Sen değil tüm Memur-Sen ailesi olarak projenin arkasındayız. Seri üretim başladığı anda tüm il temsilciliklerimizle yerli otomobile bineceğiz inşallah. 850 bin üyemize de yerli otomobil almalarına yönelik kampanyalar yapacağız. Konu hakkında bu hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. İlk görüşmenin ardından, protokol için de ivedi çalışmaları başlatacağız" ifadelerini kullandı.

"FAİZ LOBİSİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Yerli otomobile karşı çıkanların Anadolu sermayesini hedef aldığını ifade eden Tonbul, "Anadolu sermayesi büyüsün istemiyorlar. Yerli sermayeyi hedef alıp, yabancı sermayeye göz kırpıyorlar. Statükolarını sürdürebilmek için vesayet istiyorlar, ekonomik kriz çıkartmak için her yolu deniyorlar. Bütçenin iki yakası bir araya gelmesin, bütçe açığı ve borç yükü büyüsün istiyorlar. 28 Şubat'da Beşli Çete ile sahadaydılar, bugün Gezi kalkışması ile sahaya indiler. 17 Aralık'ta medya gücüyle saldırdılar, 6/8 Ekim de istikrarı hedef aldılar, bugünlerde terör kartını kullanan üst akıl ile birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Kim bunlar? Faiz lobisi. İşte bu karanlık lobi, küresel düzeyde rekabet eden Anadolu sermayesinin temsilcisi olanları hedef alıyor, ekonomik kriz istiyor, istikrarsız bir Türkiye'de yeniden ceplerini doldurmak, fakirleri ise iyice yoksullaştırmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Zor bela başımızdan kovduğumuz faiz lobisinin bu ülkede tekrar hortlatmaya çalışanların karşısında duracağız, elde ettiğimiz kazanımları yerle bir etmelerine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"ALINTERİNİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜRDÜK"

Memur-Sen'in kazanımlarını da anlatan Tonbul, "3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde "Herkesin mutlu olmayacağı toplu sözleşmeye imza atmayız" diyerek masada yerimizi almıştık ve kararlı mücadelemizle bu sözümüzün, arkasında durduk, gereğini icra ettik. Genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım elde ettik. Toplu sözleşmede kazanımlarımızla tarihe not düştük. Kazanımlarımızla Toplu Sözleşmeye damgamızı vurduk. Kamu görevlilerinin güvenini güce, alınterini kazanıma dönüştürdük" dedi.