Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Dükkân açma”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından yargılanan sanık Turgut Takkuş hakkındaki dava dün sonuçlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda yargılanan sanık, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

(Kamalı Haber)

Mahkeme heyetinin oybirliğiyle vermiş olduğu kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanığın Lefkoşa Otobüs Terminali bölgesindeki "Güngör İletişim" isimli mağazanın camlarını elinde bulundurduğu çekiçle kırarak 40 adet cep telefonu ile aksamlarını ve 3 adet kol saatini çaldığını söyledi. Sanığın aynı gün yakalandığını, çalmış olduğu emarelerin tümünün bulunduğunu belirten Ulunay, sanığın gönüllü ifade verdiğini, itham edildiği davaları kabul ettiğini söyledi. 

Ulunay, sanık avukatının hafifletici nedenler sunduğunu; sanığın İngiltere deki işyerini kapatıp KKTC’ye geldiğini, eşi ile boşanma aşamasına geldiğini, alkol bağımlısı olduğunu ve bir süre tedavi gördüğünü ifade etti. Ulunay, sanığın yargılandığı dükkân açma suçunun 7 yıl, sirkat suçunun 3 yıl ve kasti hasar suçunun 3 yıl hapislik öngördüğünü, bu davada sanığın sabıkasız oluşunun ve zor şartlar altında bu suçu işlemesinin, ayrıca dükkân sahibinin şikâyetini geri çekmesinin göz önünde bulundurulduğunu belirtti. 

Ulunay, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve 9 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.