9 Eylül İlkokuluyönetimi, Okul Aile Birliği’nin basında yer alan iddialarına basın toplantısı ile cevap verdi.

Okul Müdürü Nidai Mesutoğlu, müdür muavinleri ve öğretmenlerin katılım gösterdiği toplantıda, sıradan bir olayın basında ‘çamur at izi kalsın’ şeklinde verildiğini ileri sürdü.

Mesutoğlu,Okul Aile birliği yönetiminin iddia ettiği park olayının gerçeği yansıtmadığını savunarak, süreç içerisinde yaşananları anlattı.

Mesutoğlu okulda yapılması planlanan oyun parkına, okulun hemen yanında yapılan park nedeniyle gerek kalmadığını, bunun yerine parka harcanacak miktarı içinde mini bir anfi içeren peyzaj projesine ayırdıklarını ancak okulda yaşanan bazı güvenlik sorunları nedeni ile çocukların güvenliği düşünülerek projeden geri dönüldüğünü belirtti.

Oyun parkı için fiyat teklifleri aldıklarını ancak bunun bütçelerini aştığını kaydeden Mesutoğlu, “kimseye boşuna verecek kuruşumuz yok, aynı özelliklere sahip oyun parkını Çin’de daha uygun fiyatlara bulduk ancak okul aile birliği kendi istekleri olmadığı için karşı çıktı” dedi.

Okulun güvenlik sorununu kendi olanakları ile çözdüklerini kaydeden Mesutoğlu, “okula giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Bu konuda okul idaresi olarak elimizden geleni yaptık” dedi.