Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Eylül ayında Ercan Havalimanı’ndan giriş yapmak isterken üzerinde 9 gram Hint keneviri ile suçüstü yakalanan Samson Oduor hakkındaki kararını dün açıkladı.

Mahkeme "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçundan 22 Eylül tarihinden bu yana Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Samson Oduor isimli kişiyi 6 ay hapislik cezasına mahkûm etti.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Yargıç Alev Ulunay okudu.

Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanığın uyuşturucu suçunu geçtiğimiz Eylül ayında işlediğini anlattı. Sanığın söz konusu uyuşturucu maddeyi ticari amaçlı ülkeye sokmadığını ancak 9 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi KKTC'ye geçirmek isterken görevli polisler tarafından yakalandığını söyledi. Yargıç Alev Ulunay sanık Samson Oduor’un gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. “Uyuşturucu suçu toplumu endişeye sürüklüyor” Yargıç Alev Ulunay, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Ulunay, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı.

Lefkoşa Ağır Ceza'da Yargıç Alev Ulunay tarafından okunan kararda sanığa verilecek en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Ulunay mahkeme heyetinin sanık Samson Odur’u 6 ay hapis cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.