Diyarbakır Valiliği, operasyonel faaliyet yapılması planlanan Hani ilçesine bağlı 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Lice Jandarma Komando Komutanlığı emrine verilen birlikler ile sözde Zara bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Mazılı ve Çağıl Mahalleleri ile Dakyanus Tepe arasında kalan bölgede operasyonel faaliyet planlandığı belirtildi. Teröristler ve müzahir kesim tarafından, icra edilecek operasyon esnasında ve sonrasında, operasyonu protesto etmek maksadıyla, halkı provoke ederek operasyon bölgesinde canlı kalkan, propaganda, basın açıklamaları ve sivil itaatsizlik türü eylemlerin gerçekleştirilebileceğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İcra edilecek operasyon esnasında meydana gelebilecek muhtemel çatışmalar esnasında sivil halkı canlı kalkan olmaya zorlayabileceği, uluslararası ortamda kendini haklı çıkarmaya yönelik olarak sivil halkın zarar görmesini sağlamayı amaçlayarak, sivil halkı siper olarak kullanma arayışı içerisinde olabileceği değerlendirilmektedir. Söz konusu eylemlerin yapılması halinde vatandaşların can ve mal güvenliği ile güvenli seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkacağı göz önüne alınmıştır. Bu nedenle kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu maddeleri gereğince 27 Eylül 2015 günü saat 18.00'den itibaren bölgedeki operasyonun sona ermesine kadar faaliyetin icra edileceği alanda sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

Açıklamada, yasağın Uzunlar, Kırım, Şaklat, Mezel Tepe, Gökçe, Uçarı, Arıklı, Serince ve Duruköy Mahallelerini kapsadığı da bildirildi.