Kocaeli'de 87 yaşındaki Hasan dede, ATV'si ile gençlere adeta taş çıkartıyor.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Akçat köyünde yaşayan 87 yaşındaki Hasan Küpçü, çocuklarının kendisini tarlaya götürmemesi üzerine ATV satın aldı. Tarlaya, camiye ve komşu köylerdeki arkadaşlarını görmeye ATV ile giden Hasan Küpçü adeta ikinci baharını yaşıyor. Hasan dedenin ATV ile gezdiğini gören yaşıtları şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kahvenin önünden geçerken adeta gençlere taş çıkartan Hasan dede, meraklı gözlerin ilgi odağı oluyor. Köyde yaşayan vatandaşlar da Hasan dededen gördükleri ATV'yi almak için adeta birbirleri ile yarışıyor.

"HERKES ALSIN RAHAT ETSİN"

Köy kahvesi önüne ATV'yi park eden ve arkasından aldığı bastonu ile çay keyfi yapan Hasan Küpçü, "Herkes alsın rahat etsin. Açık havalarda gezsin. 87 yaşındayım. Benim yaşta bunu kullanan yok. Bu köyde 4-5 tane daha kullanan var ama en yaşlı benim" dedi.

Çocuklarının kendisini bahçeye götürmemesinden şikayet eden Küpçü, "Beni bahçeye götürmüyorlar. "Hasta olursun, kışın soğuk, yazın sıcak olur" diyorlar. Ben de, "Motor alırım, taksi alırım. Dediğimi yaparım" dedim. Onlar inanmadılar. Bende gittim onlardan habersiz bu motoru aldım" diye konuştu.

"İSTANBUL'A KADAR GİDERİM"

ATV ile her yere gittiğini ifade eden Küpçü, "Karamürsel'e gidiyorum. Köylerde arkadaşlarıma gidiyorum. Balık tutanların yanına gidiyorum. Bahçeye sık sık gidiyorum. Namaza gidiyorum. Her namaza yetişiyorum. Motor olmasa yetişemem. Yaşıtlarıma almalarını tavsiye ediyorum. Son gaz gidiyorum. İstanbul'a kadar giderim ama kollarım yoruluyor" şeklinde konuştu.

Köyde ATV ile gezen Mustafa Kurt ise ATV'yi Hasan dededen görerek aldıklarını söyleyerek, "Çok cazip olduğu için biz de aldık. Her yere ATV ile gidiyoruz. Hasan dede bizden hızlı" ifadelerini kullandı.

Boş kalan vakitlerini bahçe işleri ile geçiren Hasan dedenin evinin önüne kurduğu mantar çadırı da dikkat çekiyor. Kendi imkanları ile mini bir sera kuran Küpçü içerisinde kültür mantarı yetiştiriyor.

90’lık dedenin ATV keyfi