Milli Eğitim Bakanlığı, 97 öğrencinin daha burs hakkı elde ettiğini, 44 öğrencinin ise burs başvuru değerlendirmesinde kriter üstü bulunduğunu duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’nin Müdürü Ziya Öztürkler yaptığı yazılı açıklamada, 2015- 16 öğretim yılının eylül döneminde burs müracaatında bulunan öğrencilerin burs başvuru forumlarının değerlendirilmesinin sürdüğünü kaydetti.

Daha önce bin 23 öğrencinin burs hakkı elde ettiğinin, 133 öğrencinin kriter üstü bulunduğunun açıklandığını anımsatan Öztürkler, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin burs hakkı elde eden 97 öğrenci ile geliri kriter üstü olan 44 öğrenciyi daha belirlendiğini kaydetti.

Öztürkler, burs hakkı elde eden öğrencilerin ivedi olarak Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’ne başvurmasını ve dosyalarını tamamlamasını istedi.

“İşlemini geç yapan öğrencilere geriye dönük burs ödemesi yapılmayacak” diyen Ziya Öztürkler, kriter üstü bulunan öğrencilerin bir kez olmak kaydıyla Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’ne itirazda bulunabileceklerini belirtti.

Öztürkler, itirazların gecikmeden yapılmasının esas olduğunu da ifade etti.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, burslarla ilgili sonuçların www.mebnet.net adresinden takip edilebileceğini de söyleyerek, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin tamamlanan sonuçlarını duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ>>>