2015’in ilk günlerinde  Gürso Mobilya Kilim ve Rapsodi Mağazaları ve AB’nin finanse ettiği “Enerji ve Çevre Bilinçli Çocuklar” Projesi Mesarya Bölgesi’ndeki okullarda gerçekleşecek atıkların yönetimi konulu eğitim ve uygulamalarda ortak çalışma amaçlı protokol imzaladı.

Mustafa Güvenir – Arın Güvenir Eğitim Vakfı, Elektrik Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri odasının ortaklaşa yürüttüğü AB destekli “Enerji ve Çevre Bilinçli Çocuklar” Projesi ve Gürso Mobilya Kilim ve Rapsodi Mağazaları arasında Mesarya bölgesi’ndeki 20 ana ve ilköğretim okullarında Elektrik ve Çevre Mühendisleri tarafından hazırlanacak ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitimler çerçevesinde yapılacak çalışmalarla ilgili protokol 8 Ocak 2015 tarihinde imzalandı. Protokol çerçevesinde gerçekleşecek eğitimlerin ve tanıtım faaliyetlerinin Şubat tatilinden hemen sonra 16 Şubat Pazartesi günü başlaması hedefleniyor.

Protokol, Enerji ve Çevre Bilinçli Çocuklar Projesi’ni uygulayan Mustafa Güvenir – Arın Güvenir Eğitim Vakfı yöneticisi Birgül Beyatlı ve Proje Koordinatörü Derya Tangül, Gürso Mobilya Kilim ve Rapsodi Mağazaları Yöneticisi Yusuf Sofu arasında imzalandı. 

Gürso Mobilya Kilim ve Rapsodi Mağazaları yöneticisi Sofu “Gürso Mobilya olarak çevre bilinci ve bu bilincin topluma kazandırılması bizim için çok önemli. Faaliyet gösterdiğimiz inşaat, ve altyapı malzemeleri gibi farklı alanlarda da bu hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren çok değerli sivil toplum örgütlerinden bir tanesi olan Mustafa Güvenir-Arın Güvenir Eğitim Vakfı’nın AB destekli projesi ile işbirliği yaparak çalışmalarının ve misyonlarının daha geniş kitlelere ulaşmasına destek vereceğiz. Bu şekilde ülkedeki organik atıkların azaltılmasına katkı koyacak olmak, geleceğimiz çocuklarımızı bilinçlendirerek bunu yapacak olmak bize heyecan vermektedir,” diye ifade etti.

Mustafa Güvenir – Arın Güvenir Eğitim Vakfı yöneticisi Birgül Beyatlı ve Proje Koordinatörü Derya Tangül protokol ile ilgili olarak  özel bir kurumun  bu şekilde bir sosyal sorumluluk projesi yönetmesinin örnek olunacak bir davranış olduğunu ve bu yöndeki işbirliklerinin artmasını temenni ettiklerini belirttiler. Bu işbirliğinin “Enerji ve Çevre Bilinçli Çocuklar” Projesi’nin sürdürülebilirliği açısından da yararlı olacağını düşündüklerini ifade ettiler.

Protokol, mesarya bölgesindeki organik atıkların doğaya geri kazandırılması için yapılacak eğitimlerin içeriklerinin tanıtımı, Demirhan Köyü’ndeki çocuk parkına kurulacak organik atık geri dönüşüm kutuları ve bilgilendirici tabellalar ve basılı malzemelerin detaylarını içermektedir.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için

Enerji ve Çevre Bilinçli Çocuklar Projesi Koordinatörü Derya Tangül’e  0533 844 9368’den veya [email protected]’dan ulaşabilirsiniz

Gürso Mobilya Rapsodi ve Kilim Mağazaları Yöneticisi Yusuf Sofu’ya 0533 866 9880’den veya [email protected]’da ulaşabilirsiniz.