Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü Dış İlişkiler Sekreteri Çiçek Göçkün, 9-12 Ekim tarihleri arasında Avrupa Birliği Kıbrıs Temsilciliği ev sahipliğinde Brüksel’de gerçekleştirilen Kıbrıslı kadınlara yönelik bilgilendirme gezisinde yer aldı.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, geziye Kıbrıs’ın kuzey ve güneyinden siyasi parti ve sendikalardan kadın temsilciler katıldı. Gruba, Avrupa Birliği’nin işleyişi ile ilgili genel bilgi alırken aynı zamanda Avrupa Birliği’nin toplumsal cinsiyet eşitliği, Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Türkler için kullandığı fonlar ve Kıbrıs Cumhuriyeti için harcanan yapısal fonlar hakkında bilgi verildi.

ORTADOĞU VE KIBRIS’TA BARIŞ SÜRECİ ELE ALINDI

Açıklamaya göre,Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un açılışını yaptığı Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarının sergilendiği fotoğraf sergisine de katılan kadınlar, Avrupa Birliği penceresinden Kıbrıs sorununa bakma ve değerlendirme şansı buldu.

Kıbrıslı AB Komisyon üyesi İnsancıl Yardım ve Kriz Yönetimi Komiseri Christos Stylianides ve AB Parlamentosu’ndaki Kıbrıslı parlamenterlerle de özel olarak bir araya gelen ekip, hem Ortadoğu’da yaşananlara hem de Kıbrıs’taki barış sürecine dair fikir alışverişinde bulundu.

Gezide, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadının çatışma ve barış inşasına ilişkin konumuna da değinildi.