Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile telefonda görüştü.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile dün akşam telefonda görüştüğü bildirildi. Açıklamaya göre, AB Komisyonu Başkanı Juncker görüşmede, son günlerdeki terör saldırıları neticesinde birçok Türk vatandaşının yaşamını yitirmesinden ve güvenlik görevlilerinin şehit edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, başsağlığı dileklerini iletti.

Görüşmede Başbakan Davutoğlu, başta DEAŞ, PKK ve DHKP-C olmak üzere, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı yürütmekte olduğu çok yönlü mücadele ve operasyonlar hakkında bilgi verdi, sınır ötesi yapılan harekatın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayandığını belirtti. Görüşmede, AB ve Türkiye için ortak tehdit oluşturan terörle mücadelede dayanışmanın önemini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, AB'nin bölgede kritik gelişmelerin yaşandığı bu dönemde gösterdiği dayanışma ve işbirliğinin takdirle karşıladığını dile getirdi.

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in ise görüşmede Türkiye'nin teröre yönelik haklı mücadelesine AB'nin verdiği güçlü destek ve dayanışmanın devam edeceğini vurguladığı belirtildi.