Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği, Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker’in talebiyle, Avrupa Birliği politikaları konusunda Kıbrıs Türk toplumuna yönelik dört bilgilendirme semineri düzenleyeceğini açıkladı.

Paydaşlar ve yerel uzmanlara yönelik olan ve simultane tercüme hizmetinin de sağlanacağı seminerlerin 25 ile 28 Ocak tarihleri arasında her gün 09.00-17.00 saatlerinde Merit Otel Lefkoşa’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Siyasi İşler Basın Müşaviri Dr. Kezban Akansoy tarafından yapılan açıklamada, seminerlerin amacının; AB politikalarını Kıbrıs Türk toplumuna tanıtma olduğu, bu amaçla Avrupa Komisyonu'ndan konuşmacıların; kişilerin ve malların serbest dolaşımı, tüketicilerin korunması, sosyal politika ve istihdam, göç ve insan ticareti, kobi ve sivil toplum destekleri konularında sunumlar yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, konuyla ilgili olarak Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı George Markopouliotis’in şunları söylediği belirtildi:

“Kıbrıs çözüm süreci kritik bir dönemeçtedir. İki lider, çözüm için yoğunlaştırılmış ve özlü bir müzakere süreci yürütüyor ve sürecin ciddi bir ivme kazandığına dair işaretler bulunuyor. Avrupa Komisyonu Temsilciliği de, kendi üzerine düşeni yapıyor ve Kıbrıs Türk toplumundaki paydaşlarını bilgilendirmek üzere Brüksel’den konuşmacılar getiriyor.”

Açıklamada, kayıt için 228 25 77 numaralı telefon veya [email protected] adresinden bilgi alınabileceği ifade edildi.