Meclis’ten verilen bilgiye göre, CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan başkanlığında yapılan toplantıya Komite Başkan Yardımcısı DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu ile üye CTP Milletvekili Mehmet Çağlar, ayrıca komiteye üye olmayan ancak yasa çalışmasına katkıda bulunan CTP Milletvekilleri Teberrüken Uluçay ve Doğuş Derya katıldı.

Dernekler Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü Meclis Komitesi toplantılarına ayrıca Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi ve İçişleri Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı belirtildi.

CANDAN: “GÖRÜŞLER GELİYOR”

Komite Başkanı Armağan Candan, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Meclisi’nin web sayfasında yayımlanan tasarıya ilişkin görüş ve önerilerin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından komiteye iletilmeye başlandığını belirtti.

Candan, şu ana kadar komiteye tasarıya ilişkin görüşlerini ileten Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütleri Ağı, Avrupa Birliği Sivil Alan Projesi, Biyologlar Derneği ve Baraka Kültür Merkezi’nden gelen önerileri de dikkate alarak komitenin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi ve görüşlerini komiteye iletenlere teşekkür etti.

“ÖRGÜTLENMİŞ BİR SİVİL TOPLUM DEMOKRASİNİN İLERLEMESİNE KATKI YAPACAK”

Candan, örgütlenmiş bir sivil toplumun ülke demokrasisinin ilerlemesine yapacağı katkının büyük olacağını belirterek, bu katkı göz önünde bulundurularak dernek ve birliklerden gelen öneri ve talepler dikkate alınarak yeni Dernekler Yasası ile mevcut yasanın çağa uydurulma ihtiyacının karşılanmış olacağını belirtti.

Armağan Candan, günümüz koşullarında mevcut yasanın toplumsal örgütlenme ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak, değişen dünya koşulları ve uluslararası gelişmelerin gerisinde kaldığını kaydetti.

Candan tasarıyı, gelecek görüş ve talepleri dikkate alarak hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.