ABD vatandaşlarını Türkiye’deki artan terör tehdidine karşı uyaran ABD Dışişleri Bakanlığı, 29 Ekim’de alınan karar doğrultusunda İstanbul’daki Başkonsolosluk’ta çalışan personelin ailelerinin ülkeden tahliye edileceğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kararın sadece İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu personelinin ailelerini kapsadığı ve Türkiye’deki diğer diplomatik görevleri içermediği kaydedildi. Bakanlığın Türkiye’deki durumu gözetlemeye devam edeceği belirtilirken, pazartesi günü yayınlanan seyahat uyarısının geçerliliğini koruduğu ifade edildi. ABD’li ve yabancı turistlerin, uluslararası terör örgütleri tarafından hedef alındığını hatırlatan açıklama, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl, aşırılıkçılar Fransa, Belçika, Almanya, Mali, Bangladeş, Tunus ve Türkiye’de saldırılar düzenledi. Türkiye’de büyük gösterilere, turistik yerlere, restoranlara, alışveriş merkezlerine, ibadet yerlerin ve hava ulaşımı, otobüsler, köprüler, otogarlar dahil olmak üzere ulaşım ağlarına saldırılar düzenlenebilir. Aşırılıkçılar aynı zamanda Batılılar ile ABD’li yetkilileri kaçırmak ve bu kişilere suikast düzenlemekle ilgili tehditte de bulundu.”