ABD'nin New York Eyaletine bağlı Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams, Üsküdar Belediyesi ile imzaladığı kardeş şehir imza töreninde teröre karşı dostluk mesajı verdi. Adams, "Herhangi bir terör ve şiddet eylemine oluşturduğumuz bu dostluk ve sevgiyle karşı duracağız" dedi.

Üsküdar Belediyesi ve Türklerin en çok yaşadığı yerlerden birisi olan ABD'nin New York Eyaletine bağlı Brooklyn şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine Brooklyn Belediye Başkanı Eric. L. Adams , Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda meclis üyesi katıldı. İmzalanan protokol ile iki kardeş şehir arasında karşılıklı fayda sağlayacak bağların kurulması amaçlanıyor. İmza töreninin ardından Başkan Türkmen, Brooklyn Belediye Başkanına özel yapım bir tambur hediye etti.

"PROTOKOLÜN BÜTÜN İNSANLIĞA KATKIDA BULUNMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

İmzalanan protokol ile iki şehir arasında ilişkilerin önemli bir boyut kazanacağına vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, "Üsküdar'ımız için özel bir gün Üsküdar tarihin köklü sayfalarında izi olan tarihin derinliklerinde yeri olan, kültürel geçmişi oldukça zengin ve İstanbul'umuzun en özel ve en güzel şehirlerinden birisidir. Bugün çok özel misafirlerimizle kardeşlik protokolü imzalamak üzere bir aradayız. Bu protokolün ardından başlayacak kardeşlik ilişkimizi, İstanbul'umuza Üsküdar'ımıza Brooklyn'e New York'umuza Amerika Birleşik Devletleri'ne ve bütün insanlığa katkıda bulunmasını, bu kardeşlik ilişkimizin dostluğumuzun, Gönül köprümüzün kurularak devam etmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"BROOKLYN AMERİKA'NIN ÜSKÜDAR'IDIR"

Teröre ve şiddet olaylarına karşı dostluk mesajları veren Eric L. Adams , "Kurulan bu ilişki ve dostlukla teröre karşI durmalıyız. İleride gençlerimiz kurduğu kültürel , ilişkilerde eğitim alanında, ticaret alanında kurulan bu kardeşlikten yararlanacaktır. Brooklyn Amerika'nın Üsküdar'ıdır" dedi.

Üsküdar Belediyesi, Brooklyn Şehri ile imzaladığı kardeş şehir protokolünün yanı sıra, Ağsu (Azerbaycan), Auburn (Sydney) , Awcileh (Libya), Bahçesaray (Kırım), İşkodra (Arnavutluk), Kaposvar (Macaristan, Shibuya (Japonya), ve Zenica ( Bosna- Hersek ) ile kardeş şehir anlaşmaları bulunuyor.