Adada temaslarda bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Daleep Singh,  Maliye Bakanı Birikim Özgür’ü ziyaret etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, adaya önceki gün gelen Daleep Singh, Kıbrıs’ta liderler arası devam eden görüşmelerde varılacak anlaşma sonrası karşılaşılabilecek ekonomik zorluklar ve oluşacak fırsatlarla ilgili görüşlerini Maliye Bakanı Birikim Özgür’e aktardı ve KKTC  ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Maliye Bakanı Birikim Özgür kabulde yaptığı konuşmada, yapısal dönüşümün kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti ve çözüm koşullarına hazırlanmak için çok yoğun reform çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye katkı yaptığını anlatan Özgür, gerek çözüme hazırlanırken gerekse çözüm ve barışın sürdürülebilirliği için Türkiye’nin yanı sıra ABD ve AB'nin de desteğinin kendilerine güç katacağını ifade etti.

Çözüm sonrasında yeni Kıbrıs’ın mali zorluklar yaşamayacağı, sağlıklı bir geçiş dönemine ihtiyacı olacağını belirten Özgür, ABD'nin bu konudaki duyarlılığının çözüm sürecine inançlarını pekiştirdiğini kaydetti.

Birikim Özgür, gerçekleşen görüşmenin Kıbrıs sorununun çözülmesi noktasında fayda getirmesi temennisinde bulunarak bu tip ziyaretlerin önemine dikkat çekti. Özgür, Singh’e ilgisinden dolayı teşekkür de etti.

1452688406.jpg

1452688407.jpg