11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Güçlü bir hükümetin konuşarak, anlaşarak kurulması da mümkündür. Böyle bir şey olursa herkes çok sevinecektir" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını kılmak için Şirinevler Ulu Camii'ne geldi. Abdullah Gül cami çıkışında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Abdullah gün cuma namazı sonrası ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abdullah Gül, Suruç'taki bombalı saldırı sonrası hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, "Herkes görüyor ki hassas dönemlerden geçiyoruz. Komşularımızda çok büyük yangın var. Onun ateşini hissediyoruz. Suruç'ta vahşice hayatını kaybeden 32 gence çok üzüldük. Şehit polis ve askerlerimiz oldu. Bu hepimizi derinden üzdü. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle günlerde hepimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde olmamız gerekiyor. Seçimden sonra meclise bütün halkımızın siyasi fikirleri yansımış oldu. Bu da tabi bir avantaj. Orada meselelerimizi aklı selimle çözme konusunda böyle günlerde Türkiye'yi her bakımdan güçlü tutmak çok önemli" dedi.

"HÜKÜMET KONUŞARAK KURULABİLİR"

Hükümetin konuşarak kurulabileceğini belirten Gül, "Güçlü bir hükümetin konuşarak, anlaşarak kurulması da mümkündür. Böyle bir şey olursa herkes çok sevinecektir. Bugünlerde herkes daha dikkatli davranmalı, Türkiye'nin daha güçlü olması için elinden gelen her şeyi yapmalı" diye konuştu.

IŞİD'e karşı başlatılan hava harekatıyla ilgili sorulan soruyu Abdullah Gül, "Burada aklı selim hareket etmek gerekiyor. Bütün sorumluluğu taşıyan herkes aklı selim hareket edecektir. Konuşmalarımıza, davranışlarımıza dikkat edip yapıcı olmak her şeyin başında gelmeli. Onları hükümetimiz, arkadaşlarımız, yönetenler bilir. İstihbarat bilgileri kendilerinde olduğu için. Eminim ki en doğru hareketleri yapıyorlardır. Yapılan şeyler ortak aklın ortaya çıkardığı kararlardır" şeklinde yanıtladı.