Süt Kurumu yetkililerinin kendisine “sütün koktu, bozuk” deyince hayvan yetiştiricisi ve üreticisi, veteriner Eray Özer sütün bozuk olmadığını ispat etmek için leğende süt banyosu yaptı ve bu arada 5 ton sütü döktü.

Günlük süt üretiminin 1600 litre olduğu çiftlikte Süt Kurumu'nun kendilerinden iki günde bir süt aldığını öyleyen Özer, sütün en son 3 Temmuz'da alındığını, ancak bayram dolayısıyla 4 gün sonra yani 7 Temmuz'da yeniden geldikelerini ve 3 bin 276 litre süt aldıklarını belirtti.

Ne var ki bu sütü satın aldıktan sonra Süt Kurumu'ndan telefon ile arayan yetkilinin “Sütün koktu, aç vanayı dök gitsin” dediğini ifade eden Özer, sütün bozuk olmadığını ve kendisinin kullandığını söyleyerek buna tepki gösterdi.

Olayı protesto etmek için Eray Özer, “Yanlız Bülent Ersoy mu süt banyosu yapar, biz de yaparız işte” diyerek leğeni doldurdu ve süt ile banyo yaptı.

Özer süt konusunda ayrıca turizme yararlı olabilecek bir de öneride bulundu ve bundan böyle turistik otellerimizin yere dökülecek olan sütü yarı fiyatına satın almalarını ve müşterilere süt banyosu hizmeti sunmalarını da salık verdi. (Afrika Gazetesi)