Melin Dobran

Girne Boğazköy’de önceki gün meydana gelen kazada yol kenarında yürürken, yoldan çıkan aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın hayati tehlikesi devam ediyor. Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Topal’ın beyin ölümünün gerçekleştiği öne sürülürken kazaya neden olan 26 yaşındaki araç sürücüsü Afet Karasalih dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Boğazköy’de önceki gün saat 19.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında Gönyeli’ye doğru GU 735 plakalı aracıyla seyreden Afet Karasalih’in yol kenarında yürümekte olan Mehmet Topal’a çarptığını akabinde ise Engin Çeliktaşlılar’a ait evin garaj duvarına çapıp durduğunu söyledi. 

3 gün daha tutuklu kalacak

Polis, kaza sonucu Topal’ın ağır yaralandığını, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Topal’ın hayati tehlikesinin olduğunu belirtti.

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, alınacak ifadeler olduğunu, Topal’ın ailesinin gergin olduğunu, bu nedenle hem soruşturma amaçlı hem de zanlının güvenliği için 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.