Gamze BAYKUR

Mağusa – Lefkoşa anayolunda akşam saatlerinde meydana gelen feci kazada 65 yaşındaki Atilla Eyice hayatını kaybetti.

Saat 18:50 raddelerinde KS 983 plakalı aracı ile Mağusa’dan Lefkoşa istikametine doğru seyreden Mehmet Reis, dikkatsizliği ve ihmalkarlığı sonucunda yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan Atilla Eyice’ye aracının sağ ön kısmı ile çarptı.

Çarpmanın etkisiyle 7 metre sürüklenen ve ağır yaralanan Atilla Eyice, ambulansla Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Araç sürücüsü Mehmet Reis ise tutuklandı.

Ortaya ciddi iddialar atıldı…
Mehmet Reis’in yakınları, Mehmet Reis’in Atilla Eyice’ye çarpmasından sonra Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli Trafik Polisi Savaş Serbülent’in de Eyice’ye çarptığını, daha sonra Serbülent’in durarak aracından indiğini ve trafik akışını durdurup olay yerinden kaçtığını iddia etti.

Mehmet Reis’in yakınlarının iddiaları üzerine soruşturma başlatan polis Savaş Serbülent EK 044 plakalı aracı ile Dörtyol’da tespit edilerek gözaltına alındı.

EK 044 plakalı araç ise Polis Genel Müdürlüğü’nden gelen İz İnceleme Uzmanları tarafından incelenmeye alındı.

Kaza anında Mağusa- Lefkoşa yolunda seyreden ve olaya tanıklık eden 2 görgü şahidinin ise ifadesine başvuruldu.

Atilla Eyice, Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördü…
Polisten elde edilen bilgilere göre kazada hayatını kaybeden 65 yaşındaki Atilla Eyice, bir süre Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü öğrenildi.

Eyice’nin kesin ölüm nedeni bugün yapılacak olan otopsiden sonra netlik kazanacak.

Eyice’nin ölümüne neden olan araç sürücüsü Mehmet Reis’in ise yarın Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.