Devrim DEMİR

Gönyeli’de faaliyet gösteren Raman Market isimli işletmenin kasasından bin TL nakit para çalmakla suçlanan Mehmet Erkan ile Abdülkadir Elbay aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Aleyhlerinde alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar Erkan ve Elbay polise gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf etti.

Zanlılar dün teminat talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, zanlıların yargılanacakları güne kadar 15 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Suçlarını itiraf ettiler

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan mahkemede verdiği ifadede, zanlıların 26 Ağustos’ta, Gönyeli’de faaliyet gösteren Raman Market isimli işyerine giderek işletme sahibi Bekir Erol Raman ile sohbet ettikleri esnada, Raman’ın ilgisini başka yöne çekerek kasadan bin TL nakit parayı sirkat ettiklerini anlattı.  Yapılan şikâyet üzerine başlatılan soruşturma ile Lefkoşa’da tespit edilen zanlı Mehmet Erkan ile Abdülkadir Elbay’ın  2 Eylül’de tutuklandıklarını belirten Mahan, zanlıların polise gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettiklerini söyledi.

Zanlıların gönüllü ifadelerinde paraları nerede ve ne şekilde harcadıklarını söylediklerini belirten Mahan,  Erkan ve Elbay aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını ifade etti.

Polis memuru Mustafa Mahan, zanlıların ilerde yargılanıncaya kadar Merkezi Cezaevine gönderilmeleri talebinde bulundu.