SEBEBİNİ BİLMİYORLAR: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevlerinden alınan Ahmet Kaşif ile Çevre ve Doğal kaynaklar Bakanlığı görevinden alınan Hamit Bakırcı, görevden alınma gerekçeleri konusunda açıklama bekliyor. Kırgın olmadıklarını ifade eden Kaşif ile Bakırcı, “Ancak bugün oldu neden görevden alındığımızı bilmiyoruz” dediler

NÖBET DEĞİŞİMİ: Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, görevden almaları “nöbet değişimi” olarak özetledi. Denktaş: Bu bir ihtiyaçtı. Parti içindeki birçok kesimle görüşerek karar aldım. Altında bir art niyet aranmaması gerekir. Görevden alınacak bakanlara bilgi verdim

Ceren ÖZBİL

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından görevden alınan bakanlar olan DP-UG Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif ve İskele Milletvekili Hamit Bakırcı hala neden görevden alındığını bilmiyor. Bu konuda Serdar Denktaş tarafından kendilerine her hangi bir açıklama yapıldığını anlatan her iki milletvekili de görevden alınma nedenlerini öğrenmek için Serdar Denktaş’tan açıklama bekliyor.

Havadis’e konuşan Hamit Bakırcı yaşadığı durumu “Kimseye kırgın değilim. Ancak biri neden görevden alındınız dediğinde cevap veremiyorum” diyerek özetledi.

Ahmet Kaşif ise “Neden görevden alındınız?” sorusuna “Neden görevden alındığımı bilmiyorum, sebebini sormadım. Sormayı da düşünmüyorum” diyerek cevap verdi.

Denktaş: Bir nöbet değişimidir

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in görevden alınarak yerine Hasan Taçoy’un ve Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın görevden alınarak yerine Hakan Dinçyürek’in atanmasının bir görev değişimi olduğunu söyledi. Altında art bir niyet aranmaması gerektiğini kaydeden Denktaş, ayrıca görevden alınacak bakanlara bilgi verdiğini sadece Ahmet Kaşif’in yurt dışında olması nedeniyle kendisine telefonda bilgi verildiğini anlattı.

“Bir ihtiyaçtı”

Serdar Denktaş görev değişiminin bir ihtiyaç olduğunu söyledi ve parti içinde birçok kesimle görüşerek bu kararı aldığını açıkladı. Denktaş şu şekilde konuştu:
“Bu bir nöbet değişimidir. İlgili kişilere bilgi verildi. Sadece Ahmet Kaşif’in yurt dışında olması nedeniyle kendisine telefonla ulaşabildim. Bu şekilde kendisine bildirdim. Bir ihtiyaçtı. Parti içinde birçok kesimle konuştum. Çünkü bize verilen anayasal süre dolmak üzereydi ve atamaları yapmam gerekiyordu.”

Bakırcı: Hala sebebini bilmiyoruz

DP-UG İskele Milletvekili Hamit Bakırcı hala çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevinden neden alındığını bilmediğini açıkladı. Bu konuda kendisine açıklama yapılmadığını kaydeden Bakırcı, “Neden görevden alındınız?” şeklinde bir soru geldiğinde ne cevap vereceklerini bilemediklerini anlattı. Bakırcı görev değişimin bir bayrak teslimi olduğunu söyleyerek kendisinin elinden geleni yaptığını kendisinden sonra göreve gelen Hakan Dinçyürek’in de görevini en iyi şekilde yapacağına inandığını ifade etti.

“Hata mı yaptık?”

Hamit Bakırcı görevden alınmalarının nedeninin “hata yapmaları” ya da “başarısız olmaları” gibi sebeplerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını da bilmediklerini kaydederek sadece sebebini bilmek istediğini ancak kendisini için bakan olmuş, milletvekili olmuş ya da hekimlik görevine devam etmiş pek bir farkı olmadığını belirtti.

“Sorduk yine cevap alamadık”

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a neden görevden alındığını sorduğunu ancak bunun karşılığında aldığı tek cevabın “Böyle olması gerekiyordu” olduğunu anlatan Bakırcı, Serdar Denktaş’ın takdirine saygı duyduklarını ifade etti. Bakırcı, “Serdar Denktaş başkanımızdır ve takdirini de bu yönde kullanmıştır” dedi.

Kaşif: Sebebini sormaya gerek duymadım

DP-UG Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, görevden alınması ile ilgili kendisine bir açıklama yapılmadığını söyledi. Bakan olarak atama ve görevden almaların parti genel başkanının elinde olduğunu kaydeden Kaşif, “Ben halkın vekiliyim. Halkın verdiği görevi yerine getirmeye çalışıyorum” dedi.

Kaşif ayrıca görev değişimi ile ilgili Serdar Denktaş’a sebebini sormadığını ve sorma ihtiyacı da hissetmediğini belirtti.