Devrim DEMİR

Serhatköylü 32 yaşındaki Tekin Yavaş hafta sonu evinde ailesi ile vakit geçirirken aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. İki çocuk babası Tekin Yavaş, iddiaya göre evde tam 3 saat ambulans bekledi. Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi “112” Acil Servisi ısrarla aradıklarını iddia eden Yavaş ailesi, ambulansın saatler sonra geldiğini söyledi. Evde ambulans bekleyen 32 yaşındaki genç adam ise hayatını kaybetti.

İki çocuk babası Tekin Yavaş, dün yapılan otopsinin ardından Serhatköyde kılınan öğle namazının ardından ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

“Madem yaşıyor araç kiralayıp getirin”

Kardeşini genç yaşta kaybeden Metin Yavaş, Kardeşinin evde hiçbir şeyi olmadığını ve aniden rahatsızlandığını söyleyerek şöyle konuştu, “Cumartesi akşamüstü evde hep beraber oturuyorduk. Aniden kendimi iyi hissetmiyorum dedi ulaşım aracımız olmadığı için hemen Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi “112” Acil Servisi aradım. Aradan yarım saat geçti yine aradık, benimle birlikte kendi arkadaşları da aradı ve verdikleri cevap karşısında kanımız dondu. Madem yaşıyor araç kiralayıp getirin diyerek görevli kişi telefonu kapattı. Tam 3 kez saat farkıyla arayıp yalvardım ve saatler sonra ambulans geldi ama artık çok geçti çünkü yapacak bir şey yoktu. Gelen ambulansta görevli kişiler ise yapılacak bir şey kalmadığını, öldüğünü söyledi. Kardeşim daha çok gençti ambulans erken gelmiş olsaydı şuan kardeşim yaşıyordu.” 

“Bizi bırakıp gitme”

Serhatköy’de dün öğle namazının ardından toprağa verilen iki çocuk babası Tekin Yavaş’ın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Olga Yavaş eşi Tekin Yavaş’ın tabutunun başından bir an olsun ayrılmazken, anne Sevilay ve babası Ramazan Yavaş evlatlarını genç yaşta kaybetmenin şokunu yaşadı. Eşinin acısını yaşayan Olga’nın sözleri ise cenazede herkesi ağlattı. Acılı eş, “Ben ve aileni bırakıp nereye gideceksin?  Kalk oradan bizi bırakma” diyerek yürekleri dağladı.  

Doku örnekleri alındı 

Polisten alınan bilgiye göre, dün otopsi yapılan 32 yaşındaki Tekin Yavaş’ın ölüm nedeninin tespiti için doku örneklerinin alındığı açıklandı. Polisin ani ölümle ilgili başlatmış olduğu soruşturma devam ediyor.

 

Olga Yavaş eşi Tekin Yavaş’ın tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı