Türkiye'yi yasa boğan trafik kazasında 15 kişinin hayatını kaybettiği Manisa'nın Salihli ilçesinin Çökelek mahallesinde herkes aynı acıyı yaşıyor. Birbiriyle akraba olan 15 kişi mezarlıkta yan yana defnedildi.

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde meydana gelen kazada 13'ü kadın 15 kişi hayatını kaybetti. Dün sabah işe çıkmak üzere köylerinden ayrılan tarım işçileri ikindi vakti cenaze araçlarıyla köylerine geri geldi. Mezarlığa gelen Hıdır Aydın, açık kasa kamyonetin şoförü Seydi Aydın'ın amca oğlu olduğunu anlatarak, "Burada yatan herkes akrabam. Teyzem, teyzemin kızı, amcamın oğlu, gelini, annesi, ablalarımın gelinleri yani hepsi yakınımız, köylümüz, komşumuz, komşumuzun kızı. Uzak diye bir şey yok. Hepsi aynı köyden olduğumuz için kan bağımız var. En büyük acı bize düştü köyümüze mi düştü onu bilemiyorum. Hangisine üzüleceğimi, hangisine ağlayacağımı bilemiyorum. Acımız anlatılacak gibi değil. Allah sabır versin. Mekanları cennet olsun" dedi.

Aydın, ne yapacaklarını ne diyeceklerini bilemediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Dün hepsini getirdik ellerimizle tek tek bir hizaya koyduk ama bilmiyorum. Tek yapabildiğimiz gördüğünüz gibi dua edebilmek, başka yapacak bir şey yok. Çaresizliği dün olay yerinde bir defa daha görünce insanoğlunun yapacağı hiçbir şey olmadığını anladık. Her şeye Allah'ın hüküm sahibi olduğunu gözlerimizle gördük."