Filiz-Şükrü Özdemir ailesi, 16 yıldır yasal olarak yaşadığı ve çalıştığı ülkede vatandaş olamadığı için kızından ayrı düştü. 18 yaşına gelen genç kıza kavuşmak için her yolu deneyen aileye ise S.D isimli bir dernek başkanı yardım eli uzattı. Ancak söz konusu dernek başkanı, dertlerine derman olmak yerine aileyi dolandırdı. S.D isimli dernek başkanının elini kolunu sallayarak başkalarını da dolandırmaya devam ettiği savunuldu. 

KKTC’YE GELDİĞİNDE HENÜZ 3 YAŞINDAYDI 

Filiz-Şükrü Özdemir ailesinin kızları henüz 3 yaşındayken Kuzey Kıbrıs’a geldi, Kuzey Kıbrıs’ta okudu ve burada büyüdü. 18 yaşını doldurduğunda yasalar gereği kaçak duruma düştü ve Türkiye’ye gitmek zorunda kaldı. Kızları Türkiye’de, kendileri KKTC’de olan acılı anne ve baba yetkililere sesini duyurmak istedi. Çaresiz kalan anne-baba her yola başvurdu fakat kızlarına bir türlü kavuşamadı. Bir ümitle kapılarını çalan dernek başkanı S.D’nin yardım eline uzanan, baba Şükrü Özdemir kızlarına ulaşmak için her yolu denedi. Ancak dernek başkanı tarafından dolandırıldı.
Bunun üzerine gazeteci Nazmi Pınar’a ulaşan acılı aile başından geçenleri ve çaresizliklerini anlattı. 

KAÇAK DURUMA DÜŞTÜ 

2000 yılından beri yasal olarak KKTC’de çalıştığını belirten acılı baba Şükrü Özdemir, ne çalışma izninde, ne de sicilinde olumsuz bir kayıt bulunmadığını dile getirdi. Kızının 18 yaşına gelince kaçak duruma düştüğünü belirten Şükrü Özdemir, kendilerinin de vatandaş olamadıkları için zor günler yaşadığını belirtti. 
Bu durum karşısında kendisine S.D isimli bir dernek başkanı şahsın yardımcı olmak istediğini belirten Şükrü Özdemir şunları söyledi: 

“Üçüncü ayın 11-12’sinde bu şahısla tanıştık. Bana ‘500 lira hazırla’ dedi. S.D isimli bu şahıs sabahleyin iş yerime geldi ve kendisine 500 TL’yi takdim ettim. Bana bu parayı “Benzin parası” için harcayacağını söyledi. Kızımın 25 bin TL vize borcu var dedik. Bana ‘bırak prosedürü biliyorum’ dedi. ‘Yüzde 10 vergisini ödeyeceğiz ve kızın buraya girecek’ dedi. Daha sonra benden de damadımdan yaklaşık 10 bin TL’ye yakın para aldı.” 

“MAAŞIMIN 3 KATI BORÇLANDIM” 

Aldığı maaşın 3 katını borçlandığını dile getiren acılı baba, “S.D isimli dernek başkanı bizden her para istediğinde ulaşabiliyorduk. Ama diğer günler kendisine ulaşmak çok zordu ve sonra biz dolandırıldığımızı anladık” ifadelerini kullandı. Şükrü Özdemir, “Kızım orada perişan Biz burada perişanız. Biz bittik. 
Yaşananlar üzerine polise şikayette bulunduk. 10 Bin TL’ye yakın para kaybettik. Bizim düştüğümüz duruma başkaları düşmesin” dedi. 

ACILI ANNE FİLİZ ÖZDEMİR; “ÇOCUĞUMU İSTİYORUM” 

Tam 10 aydır kızını göremeyen acılı anne Filiz Özdemir ise kızının hayatından endişe duyduğunu belirterek kızının şu anda akrabaları yanında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. 

Filiz Özdemir; “Kızım bir hafta orada burada veya akrabaların yanında kalıyor. Kızım ne kadar kalabilir sağda solda ? 10 aydır çocuğumun yüzünü görmüyorum. Çocuğumu istiyorum” dedi.