Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, on binlerce kişinin katılımıyla ve gözyaşları arasında Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Hain saldırıda şehit olan 16 asker arasında bulunan 23 yaşındaki Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in şehit olduğu haberi, dün akşam saatlerinde askeri erkan tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak'ta yaşayan babası Metin Özdemir ve annesi Fatma Özdemir'e verilmişti. Bekar ve 2013 yılında mesleğe başladığı öğrenilen şehidin cenazesi, sabah saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımı ile Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenin ardından hava yoluyla 1. Ana Jet Üssü Hava Komutanlığı'na, ardından Reşadiye Camii'ne getirildi.

Şehidin cenaze törenine, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehidin yakınları ve sevenleri katıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesi Gökçeli Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in naaşı, ikindi namazının ardından İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına bindirildi. Özdemir'in cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde defedilecek.

ŞEHİDİN ANNESİ OĞLUNUN AL BAYRAĞA SARILI TABUTUNA OMUZ VERDİ

Baba Metin Özdemir ve anne Fatma Özdemir, cami avlusuna askerlerin kolunda girdi. Gözyaşlarına boğularak bir ara askerlerin kolundan çıkan anne Fatma Özdemir, oğlunun al bayraklı tabutuna omuz vererek musalla taşına kadar götürdü. Ayakta durmakta zorlanan acılı aileyi ise askeri erkan teselli etti.

Öte yandan Bakan Avcı, cami avlusuna Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte geldi. Bu sırada bazı vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya tepki gösterdi. Bakan Avcı, şehidin top arabasında taşınmasının ve cenaze aracına bindirilmesi sonrası makam aracına bindi.