Melin DOBRAN

Lapta anayolunda geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 30 yaşındaki Yeter Avşar ve 5 yaşındaki oğlu Batuhan Avşar, dün son yolculuğuna uğurlandı. Lapta’da yapılan cenaze törenine Avşar ailesinin çok sayıda yakını ve seveni katıldı. Feci kazada eşini ve oğlunu kaybeden Cemal Avşar ise yaşananlara isyan etti.

Göz yaşlarının sel olup aktığı cenaze töreninde tanıdıkları, Yeter Avşar’ın herkes tarafından sevilen bir kişi olduğunu dile getirerek, bu ani ölüm karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. 
Sevenleri Avşar’ın ailesine düşkün, fedakâr bir anne olduğunu söylerken gözyaşlarına hâkim olamadı. 

“Nereye gidiyorsun Yeter…”

Cenaze töreninde aile yakınlarının, “Nereye gidiyorsun Yeter? Batuhan’ımla nereye gidiyorsun?” diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Eşini ve oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Cemal Avşar ise cenaze töreninde güçlükle ayakta durdu. Anne ve oğulun cenazeleri dün Lapta Aşağı Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Lapta Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaza nasıl olmuştu?

Avşar ailesinin yüreğine ateş düşüren kaza, Girne’ye bağlı Lapta’da geçtiğimiz Cuma günü saat 15.00 civarında Yeter Avşar’ın, yönetimindeki ZGB 106 plakalı araçla Lapta Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde ilerlediği esnada önündeki aracı sağlaması ve bu esnada karşı yönde gelen 29 yaşındaki Erkan Ertopaloğlu yönetimindeki KV 869 plakalı kamyonla çarpışması sonucu gerçekleşti. Kaza sonucu, ZGB 106 plakalı araçta yolcu olarak bulunan, Hüseyin Avşar (E-9) ve Kazım Avşar (E-10) ağır yaralı vaziyette, olay yerine çağırılan ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Aynı araçta yolcu olarak bulunan 5 yaşındaki Batuhan, hastaneye kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirirken, anne Yeter Avşar ise hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hüseyin ve Kazım Hastanede

Öte yandan feci kazada yaralanan Hüseyin ve Kazım kardeşlerin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin devam ettiği bildirildi. Yoğun bakımda olan iki kardeşin durumlarının her geçen gün daha da iyiye gittiği bildirildi.