Gündem Kıbrıs Özel

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) kapatılmasının ardından Cyprus Airport Services’te (CAS) işe başlayan ancak CAS’ın kapanmasıyla işsiz kalan 64 eski KTHY çalışanı adına açlık grevi başlatan 15 kişiden 4’ü hastaneye kaldırılmıştı.

Bu sabah güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, açlık grevine destek veren 5 çalışan da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 4 kişiden ikisi hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, diğer iki kişinin ise sağlık problemleri nedeniyle açlık grevine devam edemeyeceği öğrenildi.

Ayrıca 64 eski KTHY çalışanlarından bugün 4 kişi daha açlık grevine katıldı.

Eski KTHY çalışanları adına konuşan Osman Yücelen, şuanda 11 çalışanın açlık grevine devam ettiğini, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ile yapılan görüşmenin ışığında bugün saat 17:00'ye kadar bir çıkar yolu bulunacağını dile getirdi.

Yücelen sözlerine ek olarak, "Kutlay Bey ile yapılan görüşmede bugün saat 17:00'ye kadar bir sonuç çıkamaması durumunda açlık grevine katılım sayısının artacağını ve bugün akşam saatleri itibariyle 10 kişinin daha açlık grevine katılabileceğini" söyledi.