Devrim Demir

Cengiz Deniz, polisin isime göre tavır belirlediğini iddia etti. 15 gün içinde gelmesi gereken davalarının 3 ay sonraya ertelendiğini iddia eden Cengiz Deniz, ilgili yerlere sesini duyurana kadar yemek almayacağını belirtti.

“Cezaevinden ölüm çıkacak”

Deniz, “Haziran ayının başında davalarım görüşülmeden sınır ihlali yapıp Güney Kıbrıs’a kaçtım. Rum polisi 14 Haziran’da beni yeniden KKTC polisine teslim etti. Mahkemeye çıkarıldım ve 3 ayı geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildim. Ben işlemiş olduğum suçları inkar etmiyorum ama 15 günde içinde gelmesi gerek davalarım bana 3 ay sonra yeni Adli yılda gelecek. Özgürlüğümden 1 yıl boşu boşuna geçip gidecek. Sesimi duyurmak için bu yola başvurdum ve 3 gündür ne yemek ne su almıyorum. KKTC Merkezi Cezaevi’nde bir ilk olacak, buradan ölüm çıkacak” dedi.

“Adalet istiyorum”

Polisin isime göre davrandığını öne süren Cengiz Deniz, “Geçmişte işlediğim suçlardan toplam üç buçuk yıl hapis yattım cezamı çekip çıktım. Ben suç işlemedim demiyorum ama polis her zaman şahsıma ayrı bir sistem uygulamakta. Bu ayrımcılık yapıldığı için ben nerde adalet aramalıyım?
3 gündür açlık grevindeyim ve müdürlüğün bilgisinde. Bu sese kulak verin benim tek istediğim adalet başka bir şey değil” şeklinde konuştu.